Grška policija huligane namešča v 16 zaporov po državi, hrvaška organizatorja naj bi pobegnila iz Grčije

M.R.
14.08.2023 11:33

Za vseh 105 prijetih osumljencev, ki so bili vpleteni v krvav spopad med navijači zagrebškega Dinama in Panathinaikosa na eni strani in navijači atenskega AEK-ja na drugi strani, je bil odrejen preiskovalni pripor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Privedba huliganov na zaslišanje v Atenah
EPA

Preiskovalni postopek so zaključili včeraj, ko je še zadnjih 33 huliganov priznalo krivdo. Prijete bodo zdaj razporedili v 16 različnih zaporov na območju celotne Grčije, poročajo grški mediji.

Med obtoženimi se je znašel še en hrvaški državljan, ki so ga prijeli v avtobusu na meji med Grčijo in Albanijo.

Spomnimo, da je bil v spopadu ubit 29-letni Michalis Katsouris. Grški preiskovalci naj bi zdaj vso pozornost usmerili v analize sledi DNK in na posnetke nadzornih kamer v okolici spopada pred stadionom atenskega nogometnega kluba. Sledi DNK, ki so jih našli na truplu 29-letnika za zdaj, kot se zdi, niso preveč pomagale preiskovalcem.

EPA

Grški portal Dnews še poroča, da morda morilec Katsourisa sploh ni med 105 prijetimi osumljenci, saj naj bi nekaj Grkov uspešno pobegnilo s kraja dogodka.

Hrvaški tednik Nacional pa poroča, da je bil spopad med omenjenimi navijaškimi skupinami v naprej dogovorjen. Organizatorja naj bi bila na hrvaški strani dva starejša pripadnika Bad Blue Boysov, ki naj bi še pravočasno pobegnila iz Grčije. Večina prijetih naj ne bi bila starejša od 30 let, Nacional pa ob tem ugotavlja, da je zelo malo verjetnosti, da bi se tako mladi navijači sami podali v takšen spopad. 

Reuters

Pri prijetih hrvaških navijačih naj bi policisti odkrili preklopni nož, medicinsko masko s sledmi krvi, več kot polmetrsko leseno palico s sledmi krvi, desko z žeblji, blago z vnetljivo tekočino, kamen in druge predmete. 

Za umor grškega navijača naj bi bili osumljeni Hrvat, Albanec in trije Grki. 

George Vitsaras

Včeraj so hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću pisali tudi starši prijetih hrvaških navijačev in ga prosili, naj izkoristi svoj politični vpliv ter zagotovi njihovim potomcem pravično sojenje in izolacijo od ostalih zapornikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta