Hrvat in Srb okradla restavracijo Slovenca, ker jima ni izplačal plače

M.R.
29.09.2024 13:27

Celoten kuhinjski inventar je dvojec iz Hrvaške in Srbije odnesel iz restavracije na območju Brtonigle, je sporočila istrska policija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija je enega osumljenca priprla, drugega pa kazensko ovadila.
Profimedia

Odpeljala sta hladilne vitrine, pomivalni stroj, peč za pice, žar, ledomat, servirni pult, različne kuhinjske aparate in tudi stole, mize ter klopi, poročajo hrvaški mediji. Odtujila sta tudi sef, padalo in druge predmete, s tem pa 55-letnega Slovenca oškodovala za več kot sto tisoč evrov. 

Gre za 67-letnega Zagrebčana in 39-letnega srbskega državljana, ki ju je v petek prijela umaška policija, saj ju sumi, da sta odgovorna za krajo. 

Po končani kriminalistični preiskavi so 67-letnika v soboto pripeljali v pripor, proti srbskemu državljanu pa so vložili kazensko prijavo. 

Gre za bivša uslužbenca

Pri spletnem portalu Index poročajo, da naj bi šlo neuradno za nekdanja zaposlena v restavraciji, lastnik pa naj bi jima dolgoval plačo in prav to naj bi bil razlog za krajo. 

Gre za primer, o katerem je umaška policija poročala že pred 12 dnevi, ko je zaključila preiskavo 55-letnega slovenskega državljana, pri tem pa je ugotovila, da je storil kaznivo dejanje zaradi neizplačila plač in oškodovanja pravic do socialnega varstva. 

Osumljeni od 1. julija do 15. septembra  ni izplačal plač, prav tako ni plačal socialnih prispevkov in tri zaposlene, stare 21, 22 ter 34 let prikrajšal za več tisoč evrov. Proti njemu je policija prav tako vložila kazensko prijavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta