Hudo pijano voznico so z avtoceste pri Celju odpeljali v bolnišnico in ji odvzeli vozniško

ČK
14.04.2021 10:04
Po avtocesti je 46-letnica vijugala s 3,5 promila alkohola v krvi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Večera

Po avtocesti proti Celju je sinoči zanašalo 46-letno voznico osebnega avtomobila. Policijo so po telefonu opozorili drugi vozniki, nakar so jo okoli 19. ure ustavili. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela 1,76 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, torej kar dobre tri promile in pol v krvi!

Zaradi močne alkoholiziranosti so pijano voznico z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in podali obdolžilni predlog. Čaka jo 1200 evrov globe. V primeru prometne nesreče bi bile posledice veliko hujše, sploh na avtocesti, kjer so hitrosti visoke,  gostota prometa pa velika, opozarjajo ob tem na PU Celje.

Raziskave kažejo, opozarjajo policisti ob zadnjem dogodku, da je že pri enem promilu alkohola v krvi bistveno motena reakcija oči na svetlobo in da je bistveno zožen zorni kot, kar je lahko še zlasti usodno v križiščih. Za polovico se zmanjšata ocenjevanje globine prostora in pozornost, zato se zgodi nesposobnost vožnje s primerno razdaljo. Reakcije so prepozne in napačne, pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečujeta reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči pa se pri promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta