Kdo je govoril resnico? Znano je, kaj so na dan umora 2-letne Danke Ilić posnele nadzorne kamere

A.L.
11.09.2024 15:07

Preiskava še poteka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danka Ilić.
Mup Srbije

Nov pregled nadzornih kamer je pokazal, kdo je govoril resnico na pričanju pred pristojnim tožilstvom v primeru umora Danke Ilić. 

Preiskava umora 2-letne deklice se bliža koncu, prispeli so še zadnji rezultati nadzornih kamer na Banjskem Polju, kjer je deklica izginila, in v Boru, kjer je živela s starši. Kot je za Kurir povedal neimenovani vir, je na posnetku pred vrati doma Ilićevih viden trenutek, ko mama Ivana zapusti stanovanje in z otrokoma vstopi v dvigalo stavbe. Vir dodaja, da je vse, kar so posnele te kamere, primerjal z izjavami Dankinih staršev, pri tem pa ni opazil nobenih odstopanj.

Opravljeni so bili tudi novi strokovni pregledi kamer na Banjskem polju, na katerih je usodnega dne, ko je Danka izginila, vidnih več vozil. Z nadaljnjimi analizami so preiskovalci ugotovili, da osebe, ki so jih opazili v avtomobilih, niso povezane z Dankinim izginotjem.

Umora sta tako še vedno osumljena moška, ki ju že mesece povezujejo z izginotjem 2-letnice. Gre za Dejana Dragijevića in Srđana Jankovića, delavca Vodovoda iz Bora. Preiskava še poteka, osumljencema so pripor podaljšali do 26. septembra. Zadnji rok za obtožnico je 4. oktober. Če do takrat ne bo izdana, bodo moška spustili na prostost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta