Spregovoril oče osumljenca za smrt male Danke Ilić: "Vseeno mislim, da je bil otrok prodan"

M.R.
06.06.2024 16:03

Radoslav Dragijević, oče enega izmed dveh osumljencev za umor srbske deklice Danke je spregovoril za medije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogrešana Danka Ilić tik pred njenim izginotjem.
Mup Srbije

"Več dni me ni bilo doma. Ravnokar sem prišel, saj sem bil odsoten zaradi obveznosti. Zelo sem bolan in veliko časa preživim pri zdravnikih. On želi vse naprtiti mojemu sinu, da bo v zaporu do konca življenja. Videli bomo, kako se bo vse skupaj odvilo do konca. Vseeno mislim, da je bil otrok prodan," je izjavil Radoslav Dragijević, ki so ga aretirali zaradi suma sodelovanja pri premestitvi dekličinega trupla z deponije na drugo lokacijo. Njegov pripor se je iztekel 29. maja in so ga takrat izpustili, da se lahko brani s svobode.

S temi besedami se je odzval na zaslišanje Srđana Jankovića na višjem tožilstvu v Zaječarju. Janković je namreč na tožilstvu dejal, da male Danke Ilić nikoli ni videl. S tem je zanikal besede Dejana Dragijevića, sina prej omenjenega Radoslava Dragijevića, ki je na tožilstvu priznal, da sta z Jankovićem ubila dveletno Danko, nato pa njeno truplo skrila. 

Spomnimo. Danka Ilić je izginila 26. marca, ko je bila na družinskem vikendu z materjo in bratom. Večdnevno iskanje pa se je končalo, ko je Dejan Dragijević priznal, da je Janković s službenim vozilom Danko zbil, nato pa naj bi jo naložila v avto. Ko se je prebudila, naj bi jo Dragijević zadavil, njeno truplo pa naj bi skupaj z Jankovićem odvrgla na divje odlagališče. Pozneje naj bi nekdo truplo premaknil. Več kot dva meseca po dogodku trupla še vedno niso našli.

V prvi polovici maja je srbski časnik Blic poročal, da je prav Radoslav Dragijević verjetno edini človek, ki ve, kje bi lahko bilo Dankino truplo. Novinarji Blica so takrat navajali svoj vir, ki da je dejal, da gre za zelo zvitega človeka in da misli samo na svojo obrambo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta