Klub Marina: Gostje so se za obisk morale prijaviti

Damijana Žišt Damijana Žišt
29.03.2022 17:51

Z zaslišanjem delovnega inšpektorja se je na koprskem sodišču nadaljevalo sojenje v zadevi Marina, kjer obtoženim očitajo zlorabo prostitucije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za obisk v elitnem Klubu Marina v Ajševici pri Novi Gorici so se zanimale tudi ženske, svoj obisk pa so morale najaviti.

Na nadaljevanju sojenja v zadevi Marina, ki poteka pred senatom koprskega okrožnega sodišča, štirim obtoženim pa se očita kaznivo dejanje zlorabe prostitucije, je bil zaslišan delovni inšpektor Ljubo Trajkovski. Zgodba okoli Kluba Marina v Ajševici pri Novi Gorici se je začela januarja 2019, ko so policisti zaradi suma, da se v elitnem klubu dogajata zloraba prostitucije in trgovina z ljudmi, opravili več hišnih preiskav in aretacij. Zadeva je zaradi obsežnosti razdeljena na tri dele. Prvi, ki jim sodijo, so podjetniki Sergej Racman, ki ima stalno bivališče sicer na Slovaškem, Jože Kojc in Dejan Šurbek, oba iz Štajerske, ter nekdanja direktorica podjetja Welnes & Spa Klub Marina iz Ajševice pri Novi Gorici Vesna Trnovec. Očitke tožilstva, da so ženske, ki so prihajale v Klub Marina, silili v prostitucijo, ves čas zanikajo. Včerajšnje sojenje je potekalo v živo in preko videokonference. V sodni dvorani zaradi bolezni ni bilo nobenega obtoženega, prek videa pa je bil navzoč Dejan Šurbek, kot tudi odvetnikov obtoženih, z izjemo odvetnika Franca Rojka, ki zastopa Kojca in je sedel v sodni dvorani.

Gostje v klubu niso bile zaposlene

Trajkovski je povedal, da se je na "povabilo" novogoriške policije v zvezi z njihovo akcijo Migrant s predstavnico tržne inšpekcije, Fursa in drugih 19. oktobra 2019 udeležil inšpekcijskega in policijskega nadzora v Klubu Marina. V takšni zasedbi je bil tam le enkrat, sicer pa je bil nekajkrat, enkrat tudi z mariborsko kolegico, inšpektorico Suzano Mašat, "katere delovno področje je tudi trgovina z ljudmi", je povedal. Dejal je, da delovna inšpekcija večkrat sodeluje v skupnih nadzorih, saj so podobne preglede, kot je bil opravljen v Klubu Marina, opravljali že v preteklosti skupaj s policijo in drugimi inšpekcijskimi službami. "Moja naloga je, da preverjam ustreznost delovnega časa, varstva pri delu in zdravje zaposlenih. Ko nas je policija povabila na omenjeni nadzor, ki je potekal od 20. pa tja do 23. ure, nam ni povedala, kaj je namen tega obiska, razen da se akcija imenuje Migrant. Sem pa v neformalnem pogovoru s policisti in kriminalisti, ko smo šli v Klub Marina, izvedel, da sumijo, da se tam dogaja prostitucija oziroma zloraba prostitucije. V lokalu smo delali vsak svoj posel, sam sem ugotovil nepravilnosti glede delovnega časa varnostnika, ki pa ni bil zaposlen v klubu, ampak pri zunanjem izvajalcu, ter manjše nepravilnosti v skladišču in kadilnici," je povedala priča.

Iz avtov lepa in mlada dekleta

Na vprašanje predsednice sodnega senata sodnice Tatjane Cvetičanin, ali je priči znano, če je policija ob tem pregledu morda ugotovila, da se v klubu odvija prostitucija, je priča dejala, da policija o svojih ugotovitvah njemu in drugim inšpektorjem ni nič povedala. "V klubu je bilo veliko gostov, ki so bili oblečeni le v kopalne plašče, in gostij, ki so bile zelo pomanjkljivo oblečene. Slišal sem, ko so tržni inšpektorji spraševali gostje, ali so v lokalu zaposlene. Povedale so, da niso, da so tam le kot gostje, ki so morale plačati vstopnino, prav tako kot moški gostje. Razlika je bila le v tem, da so se ženske za obisk v klubu morale prijaviti po internetu zaradi velikega zanimanja, moški pa ne. Sam sem sodeloval že prej v podobnih nadzorih, tudi v Klubu Margerita, kjer so imeli artistke in plesalke prav tako bazen in savno, pa tudi v Klubu Marina, le da so bila tam dekleta zaposlena oziroma so imela pogodbe o zaposlitvi," je še dodal Trajkovski.

Priča je še povedala, da so po končanem nadzoru čakali ostale, ki še niso končali, pred klubom Marina in se neobvezno pogovarjali. Kaj je bila tema pogovora, se ne spomni več, ve pa, da so pred lokalom stali tudi policisti in kriminalisti. Spomnil se je, da se je med njihovim čakanjem pred lokal pripeljalo več črnih avtomobilov visokega cenovnega razreda iz njih pa so izstopala lepa, mlada in urejena dekleta, ki so potem šla v klub.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta