Koper: Policija prijela požigalca, ki je zažgal več avtomobilov in poškodoval tri hiše

Le.V.
20.05.2024 11:28

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 38-letnega Koprčana, ki je 9. maja s požigom avtomobilov in hiš povzročil za okoli 200.000 evrov škode.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za povzročitev splošne nevarnosti kazenski zakonik predpisuje do pet let zapora.
Pu Koper

Primorski kriminalisti so preiskali kaznivo dejanje v povezavi s požarom, ki se je zgodil 9. maja okoli štirih zjutraj v Kopru. V požaru je bilo uničenih več motornih vozil, precej so bile poškodovane tudi tri stanovanjske hiše, pred katerimi so bila parkirana vozila. Zaradi ognja je bilo ogroženih več stanovalcev, ki so prizorišče sicer pravočasno zapustili. Skupna materialna škoda je bila ocenjena na okoli 200 tisoč evrov, preiskovalci pa so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je ogenj podtaknil 38-letni domačin. Kriminalisti ga poleg povzročitve splošne nevarnosti sumijo tudi storitve več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vsa so se zgodila na območju Kopra. 

Policisti so osumljenega izsledili in pridržali. Na njegovem domu so opravili hišno preiskavo in mu zasegli več predmetov. Minuli vikend so 38-letnika privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je sledil predlogu tožilstva in zoper ovadenega odredil pripor. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta