Maribor: Ob prihodu na kraj požara naleteli na več sto sadik konoplje in prostor za gojenje droge

STA, Gr.G.
27.03.2020 14:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Pu Ljubljana

Mariborski policisti so ob prihodu na kraj požara v stanovanjski hiši v Mariboru, kjer je minuli petek zagorelo v kletnih prostorih, med ogledom prizorišča naleteli na več sto sadik konoplje in prostor za gojenje omenjene droge. Osumljenca, za katerega so ugotovili, da je v prostorih na črno koristil elektriko, do požara pa je prišlo prav na električni napeljavi, jim še ni uspelo izslediti.
Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so takoj po najdbi ogled prekinili in o tem obvestili preiskovalnega sodnika in pristojnega tožilca, na pobudo slednjega pa predlagali izdajo odredbe za hišno preiskavo. Dežurni preiskovalni sodnik mariborskega sodišča je na podlagi ugotovitev kriminalistom izdal odredbo za preiskavo pri 44-letnem osumljencu, ki ima prostore v najemu, a ker je ta pred požarom odšel neznano kam, mu niso mogli vročiti odredbe in ga pozvati, naj bo navzoč pri hišni preiskavi. Kraj požara so zato zavarovali do četrtka.
Osumljenca jim vse doslej še ni uspelo izslediti, zato je dežurni preiskovalni sodnik na predlog kriminalistov ob njihovi pomoči v četrtek sam opravil hišno preiskavo. V njej je v hiši našel kar sedem prirejenih prostorov za gojenje koplje, v katerih je bilo 722 sadik in okoli tri kilograme posušene droge. Zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa z drogami, tatvine in povzročitve splošne nevarnosti bodo osumljenca kazensko ovadili, policija pa ga medtem še naprej išče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta