Martin Zaviršek, ki je z bencinom polil ženo in jo zažgal, obsojen na 23 let zapora. "Natašo sem ljubil in vedno jo bom"

Damijana Žišt
08.11.2021 15:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

“Globoko in iz srca obžalujem, da se je zgodila takšna tragedija, ki se ne bi smela zgoditi. Vsak dan se sprašujem, kako je do nje prišlo, ko pa smo bili tako zelo srečni. Natašo sem ljubil in vedno jo bom. Nataša, pogrešam te, počivaj v miru, in vem, da ti veš, da je bila nesreča,” je med jokom v svoji sklepni besedi danes na sodišču povedal Martin Zaviršek iz okolice Grosupljega, obtožen umora svoje žene Nataše. Sodišče ga je danes zaradi umora žene, ki ga je storil na grozovit način, obsodilo na 23 let zapora, sodba še ni pravnomočna. Sodišče, ki je ugotovilo, da dejanje ni bila nesreča, kot je skušal prikazati obtoženi, ampak naklepno dejanje, mu je tudi podaljšalo pripor do pravnomočnosti sodbe.

Tožilka Špela Brezigar je za obtoženega, ki je lanskega 12. avgusta z bencinom polil ženo Natašo in jo nato zažgal, čez nekaj dni pa je hudo opečena umrla v bolnici, predlagala 27 let zapora. “Obtoženi je dejanje storil na grozovit način in iz brezobzirnega maščevanja, iz ljubosumja, ker je oškodovanka imela novega intimnega partnerja. Obtoženi tudi ni sprejel nobene odgovornosti za storjeno kaznivo dejanje, ki ga še danes zanika in ga skuša opravičevati s spletom nekih nesrečnih okoliščin. Ni bila nesreča, obtoženi je dejanje storil zavestno, naklepno. Zato menim, da je predlagana kazen primerna,” je dejala tožilka.

Obtoženčev odvetnik Mitja Palčič pa je menil, da je treba obtoženega oprostiti, saj dejanja ni načrtoval, bila je nesreča.

Več sledi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.