Na gradbišču novogoriške železniške postaje našli 250 kilogramsko letalsko bombo

STA, A.L.
22.08.2024 15:59

Na gradbišču na železniški postaji v Novi Gorici so danes ob 12.30 odkrili neeksplodirano 250 kilogramov težko letalsko bombo iz 2. svetovne vojne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Bombo so zavarovali, nadaljnje korake pa še preučujejo. Več informacij bodo predstavili ob 17. uri na novinarski konferenci na Mestni občine Nova Gorica.

Kot je za STA pojasnil poveljnik Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Darko Zonjič, gre za 250 kilogramov težko bombo britanske izdelave. Vgrajen ima en mehanski vžigalnik, ki je v dobrem stanju. Natančnejša identifikacija še poteka.

To je že sedma bomba, ki so jo našli med obnovo postaje. Bomba se nahaja prav v nekdanjem tovornem skladišču, ki ga obnavljajo z namenom ureditve EPIC-a za Evropsko prestolnico kulture 2025, so pojasnili na Mestni občini Nova Gorica.

Za onesposobitev bombe bo potrebna evakuacija, ki jo bodo zaradi lege neposredno ob državni meji uskladili tudi z italijansko stranjo. Več informacij bodo predstavili na novinarski konferenci ob 17. uri, so še sporočili z občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta