Na parkirišču na Tolminskem sta v soboto odjeknila strela, nakar je moški znanca napadel še s sekiro

Le.V
08.07.2021 16:10
Novogoriški policisti so prijeli 42-letnika, ki je v soboto na Tolminskem stregel po življenju 37-letnega znanca
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spor med tremi moškimi je vrelišče dosegel v soboto. Policisti so osumljenega poskusa uboja še isti dan prijeli in ga v ponedeljek privedli na sodišče, ki je zoper njega odredilo pripor. 
Robert Balen

V ponedeljek so novogoriški kriminalisti pred preiskovalnega sodnika privedli 42-letnega moškega, ki so ga ovadili za poskusa uboja. Sodnik je sledil predlogu tožilstva in osumljenega poslal v pripor. Kot je sporočil tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik, se je kaznivo dejanje zgodilo na Tolminskem minulo soboto zvečer. Ta dan se je trojica moških, ki je imela očitno že od prej neporavnane račune med seboj, sestala na makadamskem parkirišču. Vpleteni so se tja pripeljali vsak s svojim avtomobilom. Šestintridesetletnik in sedemintridesetletnik sta izstopila iz avtomobilov in se namenila proti avtomobilu 42-letnega znanca, ta pa ju je presenetil s strelnim orožjem. Odprl je okno na avtomobilskih vratih in orožje uperil v 37-letnika, ki je v hipu obrambno reagiral, prijel za cev orožja in ga preusmeril proč od sebe. Na pomoč mu je priskočil 36-letnik in tudi on prijel za orožje. Ko sta mu ga skušala iztrgati iz rok, je napadalec sprožil dva strela, a nikogar zadel.

​Moška sta se pričela ruvati s strelcem in mu orožje naposled izpulila iz rok. Takrat je 42-letnik stopil iz avtomobila in napad nadaljeval s sekiro za sekanje vej. 37-letnik je zagrabil za orodje, ga osumljenemu vzel, se pri tem lažje poškodoval in ga zalučal stran, nakar sta moška napadalca obvladala, a ga po nekaj minutah izpustila, 42-letnik se je s kraja odpeljal z avtomobilom, kako je za dogodek izvedela policija oziroma kdo jo je poklical na pomoč, pa Božnik v sporočilu ni pojasnil. Razložil je le, da so policisti 42-letniku odvzeli prostost, na njegovem naslovu opravili hišno preiskavo in mu zasegli predmete, ki bodo v postopku služili kot dokaz.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta