Na prehodu v Gruškovju pri srbskemu državljanu našli okoli 10 kilogramov konoplje

M.R.
28.03.2019 16:42

Policisti so med nadzorom mejnega prehoda Gruškovje v kombiju, v katerem sta bila dva srbska državljana, odkrili poseben prostor v predelu rezerovarja pod sprednjem sedežu odkrili okoli 10 kilogramov konoplje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ko sta Srba v torek malo pred 11. uro s kombijem pripeljala na mejni prehod, je policija pregledala vozilo, nato pa se odločila, da pokliče mobilno enoto finančne uprave (Furs), ki je bila na delu v bližini Gruškovja. In mobilna enota je našla skriven prostor, v katerem je bilo 17 zavojev z drogo. 
Postopek so nato prevzeli kriminalisti PU Maribor, ki so srbska državljana, stara sta 30 in 32 let, zasegli drogo ter osumljencema odvzeli prostost. Danes so enega osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju, drugega pa so izpustili na prostost. 
Policija ocenjuje, da bi s prodajo prepovedane droge osumljenec v Sloveniji lahko zaslužil najmanj 50.000 evrov. V primeru obsodbe mu grozi od enega, pa vse do desetih let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta