Na Primorskem nevarna psa napadla več mimoidočih, išče ju tudi specialna enota policije

STA, M.R.
20.12.2023 13:08

Med Lokavcem in Ajdovščino sta v zadnjih dneh psa napadla več mimoidočih, ki so zaradi ugrizov potrebovali zdravniško pomoč. Policisti opozarjajo pešce in kolesarje, naj bodo na tem območju previdni, saj nevarnih psov še niso ujeli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nevarnih psov še niso ujeli
Profimedia

Prvič sta psa napadla v ponedeljek zvečer, ko sta ugriznila 50-letno državljanko Slovaške, ki je hodila iz Ajdovščine proti Lokavcu. Drugič sta v torek na približno istem kraju na kolesarski stezi napadla 28-letno kolesarko, zvečer pa v bližini ajdovskega letališča še 31-letno Lokavčanko.

Vse napadene ženske so pomoč poiskale v ajdovskem zdravstvenem domu, kjer so jim oskrbeli rane, so sporočilu s Policijske uprave Koper.

Ob tem pešce in kolesarje, ki se še bodo nahajali na tem območju, opozarjajo, da psov še niso izsledili. Niti delavcu zavetišča niti policistom specialne enote ju namreč še ni uspelo ujeti.

Gre za psa mešanca, eden je večji, s črno oziroma temno rjavo daljšo dlako, drugi pa je nekoliko manjši in ima svetlo rjavo dlako.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta