Ni prevzela vabila na sojenje: O Julijini odrezani roki šele septembra

Le.V.
22.07.2021 16:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Julija Adlešič in njena bodoča tašča Tinka Huskić Colarič nista prevzeli vabila za danes napovedano sojenje. 
Matja Rušt

Za danes napovedani začetek ponovljenega sojenja v odmevnem primeru Odrezana roka, je okrožno sodišče v Ljubljani preložilo. Za preložitev sojenja Juliji Adlešič, njenemu zaročencu Sebastienu Abramovu in njegovim staršem Gorazdu Colariču in Tinki Huskič Colarič je prosil novi zagovornik enega od obtoženih, ki je odsoten do sredine avgusta, so razložili na sodišču. Po neuradnih podatkih je zagovornika zamenjal Colarič. Po novem ga namreč ne brani več odvetnik Peter Prus Pipuš, saj je za zastopanje pooblastil odvetnika Marka Makuca. Iz sodniških kuloarjev se je včeraj sicer razširila tudi vest, da je bil začetek ponovljene obravnave vprašljiv iz še enega razloga. Adlešičeva in Huskič Colaričeva namreč na pošti nista prevzeli vabila za sojenja. Sodnica Marjeta Dvornik, ki je četverici sodila že v prvem krogu, je tako zdaj začetek ponovljenega sojenja za četverico napovedala za 6. september.

Kot smo poročali, so višji sodniki po tem, ko so razveljavili prvostopenjsko sodbo, sodnici Dvornikovi naložili, da mora v ponovljenem postopku imenovati izvedenca biomehanske stroke in v procesu izpeljati preizkus žaganja na človeškem kadavru s podobno konstrukcijo, kot jo ima prvoobtožena Adlešičeva. S tem so višji sodniki pritrdili zatrjevanju obrambe, da svinjske noge, ki so jo uporabili na sojenju, zaradi razporeditve mehkih tkiv in debeline kosti ne gre primerjati s človeško podlahtjo, sploh pa ne z obtoženkino. Na ponovljenem sojenju bo morala sodnica Dvornikova razčistiti tudi dejansko stanje glede mehanizma nastanka poškodbe Julijine roke. Julija Adlešič si je roko odrezala januarja 2019 na posesti Abramovovega očeta na Velikem Osolniku. Obtoženi vztrajajo, da je to bila nesreča, tožilstvo pa, da si je Julija roko odrezala namerno za odškodnino petih zavarovalnic v višini okoli 1,2 milijona evrov.

Na prvem sojenju je sodišče odločilo, da zoper Huskič Colaričevo ni dovolj dokazov, da je sodelovala v goljufiji, Julijo Adlešič je zaradi poskusa goljufije obsodilo na dve leti zapora, njenega zaročenca Sebastiena Abramova na tri leta, Gorazdu Colariču pa je zaradi pomoči pri goljufiji izreklo pogojno kazen na leto zapora s preizkusno dobo dveh let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta