Nogometaš, ki je zaigral tudi v Ljudskem vrtu, hudo zbolel: "Še vedno me sprašuje, kdaj se bom vrnil domov"

A.L.
08.05.2019 10:38

Nogometaš je za diagnozo izvedel pred šestimi leti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fernando Ricksen (Glasgow Rangers) na tekmi leta 2001 proti vijoličastim.
Janko Rath

Legenda nogometnega kluba Glasgow Rangers in nekdanji nizozemski reprezentant Fernando Ricksen se že nekaj let bojuje z amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). Bolezen so mu diagnosticirali pred šestimi leti in mu hkrati dali vedeti, da ima pred seboj le še 18 mesecev življenja. Nekdanji nogometaš napovedim zdravnikov za zdaj dobro kljubuje, kot pravi tudi sam, se dobro drži in poskuša živeti normalno življenje.
{twitter}https://twitter.com/RdBoer1970/status/1081524662801219584{/twitter}
"Zdravniki so mi pred mesecem dni svetovali, naj začnem uporabljati masko. Pogosto sem utrujen, tudi po spanju, ko se zbudim, imam žive sanje in hude glavobole," je medijem zaupal 42-letnik, ki trenutno prebiva v bolnišnici Scott County Hospital, kjer bo ostal do konca življenja.
{twitter}https://twitter.com/ScottishSun/status/1125157226581196800{/twitter}
Ricksen ima danes le še 40 kilogramov, a se kljub temu trudi živeti čim bolje. Hvaležen je zdravnikom in vsem, ki skrbijo zanj. Njegova glavna skrb v času bolezni je predvsem hči Isabella. "Ne morem ji povedati, kaj se dogaja, ker ne vem, kako naj se obnašam in ji to povem," je povedal 42-letnik. "Razume, da oče ne more govoriti in hoditi, vendar mislim, da ne ve, da bom umrl. Še vedno sprašuje, kdaj se bo oče vrnil domov." Kot pravi 42-letnik, ga to vprašanje zelo boli, saj ga Isabella še vedno pričakuje doma. Sicer pa Fernando Ricksen upa, da bo postal prvi človek, ki bo premagal to zahrbtno bolezen.

Igor Napast
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta