Nov primer medvrstniškega nasilja: Učenec v šolo prinesel nož

A.L.
12.01.2023 09:48

Deček, ki naj bi bil žrtev nasilja, je v šolo za obrambo prinesel velik kuhinjski nož.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Po poročanju portala 24ur se je v osnovni šoli v Sežani v ponedeljek zgodil še en incident medvrstniškega nasilja. Deček, ki naj bi bil žrtev nasilja, je v šolo za obrambo prinesel velik kuhinjski nož, a se k sreči ni zgodilo nič hujšega. 

Ravnatelj Alen Kofol je dejal, da je zadeva v postopku, njihove dejavnosti od tukaj naprej pa so vezane na preventivo. V razredih so že predavali policisti, z učenci se bo pogovoril tudi ravnatelj, poroča portal. Dečka, ki je v šolo prinesel nož, so vrstniki dalj časa zbadali in ga zmerjali, nadlegovanje se je preselilo tudi na družbena omrežja. "In je potem šola samo nek strelovod vsega, kar se zgodi popoldan, zvečer, mislim, da bomo morali vsi skupaj stopiti v razreševanje tega kar perečega problema, ki ni problem samo pri nas, ampak kar v celotni Sloveniji," je za portal povedal Kofol. 

Spomnimo, da to ni prvi primer medvrstniškega nasilja na osnovnih šolah. Pred dnevi je na osnovni šoli Šmarje pri Kopru učenec s kladivom napadel drugega učenca in mu poškodoval glavo. Na novega leta dan naj bi nekateri učenci od njega prejeli sporočila, da jih bo "vse pobil". Napad, do katerega je prišlo med poukom v prostorih stranišča, je ustavil dežurni učitelj, ki se je prav tedaj nahajal v neposredni bližini, in tako najverjetneje preprečil, da bi se zgodilo najhujše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta