Morilec v Izoli je umor napovedal po telefonu

Motiv, zaradi katerega je Miha Stanič včeraj v Izoli umoril svojega očeta, je za preiskovalce še neznanka, je pa uradno, da je domnevni storilec duševni bolnik. Policija je morala v hišo groze vdreti s silo, pri tem pa se je domnevni storilec močno upiral.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Primorsko še vedno pretresa grozljiv umor, ki se je včeraj zgodil v Izoli. Koprski kriminalisti so bili o zločinu v Ulici Sergeja Mašere obveščeni okoli petih popoldan. Še ne 31-letni Miha Stanič je včeraj, ne ve se natanko kdaj, vzel življenje svojemu očetu, ki bi prihodnji teden dopolnil 60 let. Kaj je šlo narobe, preiskovalci še preiskujejo. Je pa uradno, da je domnevni storilec duševni bolnik.
Prijavo na policijo je podala pokojnikova žena. Ko je prišla domov iz službe, je namreč naletela na pretresljiv prizor. Na tleh je ležalo močno iznakaženo truplo njenega soproga. To je danes v izjavi za javnost pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije na policjiski upravi Koper Dejan Jurič in dodal, da je bil takoj podan sum, da je dejanje izvršil 30-letni sin. Soproga pokojnika oziroma mati storilca je takoj zaklenila hišo in odšla, saj je predvidevala, da je sin še v hiši.
Ob prihodu na kraj so policisti najprej zvonili in trkali, ker pa ni bilo odziva, so vrata odprli s silo. Najprej so tudi sami naleteli na truplo, nato pa v sosednjem prostoru na 30-letnega sina, ki se je močno upiral, zato so ga morali vkleniti s fizično silo.

Fotografija je simbolična.
FPA

Nad očeta z nožem, kladivom in žago

Že prej pa smo poročali, da naj bi se bil sin nad očeta spravil z nožem in kladivom, potem pa ga še obglavil. Preiskovalci domnevajo, da so bile smrtne rane posledica vbodov z nožem in udarcev s kladivom in da je sin očeta obglavil, ko je bil ta že mrtev. Neuradno smo izvedeli, da je obglavljenje izvedel z ročno žago. Oče in sin sta živela skupaj v stanovanjski hiši v Izoli, čeprav je imel oče bivanje prijavljeno na drugem naslovu. Sin se je v preteklosti zaradi psihičnih zdravstvenih težav prisilno hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici v Idriji. Po vrnitvi iz bolnišnice naj bi se bil Miha Stanič držal bolj zase, menda ni niti pozdravljal. Sosedje so pozno popoldne videli mlajšega moškega priti iz hiše vsega okrvavljenega, nato pa je na kraj prihitela policija. O žrtvi pa so sosedje včeraj vedeli povedati le dobro - po izgubi službe v Drogi je bil sicer doma, a je bil zelo priden, delaven in vedno pripravljen pomagati.

Že druga huda družinska tragedija v mesecu in pol

Primorci so šokirani. V poldrugem mesecu je to že drugi zločin, v katerem so bile žrtve obglavljene. Dvajsetega marca letos so policisti v vasici Lukovec v občini Komen preiskovali dvakratni umor. Petintridesetletni Marko Abram je takrat vzel življenje svojemu štiri leta mlajšemu bratu in in 80-letni babici, pri kateri sta brata živela. Domnevni morilec, ki je po zločinu sam poklical policijo, je žrtvi s sekiro obglavil, nato pa njuni glavi zažgal v peči za centralno kurjavo. Policijo je o svojem zločinu obvestil po dvanajstih urah. Po zaslišanju pred preiskovalno sodnico je obtoženi dvojnega umora zaradi ponovitvene nevarnosti pri- stal v priporu. Petintridesetletni moški zločina ni zanikal, vprašanje pa je, ali bo kazensko odgovoren. Glede na njegove zagovore pred policijo in preiskovalno sodnico, v katerih je govoril o prizorih iz Stare zaveze in glasovih iz onostranstva, bodo namreč morali izvedenci ugotoviti, ali je bil med dejanjem prišteven. Kot je za Večer povedal odvetnik Gorazd Gabrič, ki Abrama brani po uradni dolžnosti, je postopek še vedno v fazi preiskave, ker psihiater in psiholog, ki sta osumljenega že pregledala, še nista dokončala svojih izvedeniških mnenj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta