Novica, da je bilo v Tivoliju posiljeno mlado dekle, je lažna

Va
27.10.2023 14:43

Širi se neresnična informacija o posilstvu v parku Tivoli, poudarjajo na Policijski upravi Ljubljana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljanski park Tivoli
Profimedia

Kljub temu da so na policiji zainteresiranim javnostim že pojasnili, da se dogodek ni zgodil in da niso prejeli prijave kakršnegakoli podobnega dogodka na tem območju, posamezniki še vedno širijo lažno novico in s tem zavajajo in vznemirjajo javnost.

Za podkrepitev svojih navedb navajajo, da policija tovrstne dogodke prikriva, kar pa ne drži, poudarjajo na PU Ljubljana. "Vedno smo v vseh primerih, ko je zainteresirana javnost poizvedovala o dogodku, potrdili ali ovrgli navedbe, ali se je dogodek dejansko zgodil. Prav tako smo z javnostjo delili vse statistične podatke o doslej obravnavanih podobnih dogodkih in pojasnili nekatere okoliščine posameznih dogodkov. Potrebno pa je razumeti, da posameznih detajlov takih dogodkov ne moremo pojasnjevati, saj bi tako povzročili sekundarno viktimizacijo žrtve. Skrb za žrtve kaznivih dejanj, še posebej na področju, ki tako močno posega v intimo posameznika, pa je nujna in jo v policiji obravnavamo z vso skrbnostjo," je sporočila tiskovna predsatavnica Aleksandra Golec.   

Kazniva ravnanja zoper spolno nedotakljivost v policiji preiskujejo z vso resnostjo in odgovorno, s ciljem, da se storilci izsledijo in ustrezno procesirajo, nadaljuje. Žrtve, kot tudi svojce žrtev, prijatelje in vse druge, ki imajo o takšnih ravnanjih kakršnekoli informacije, pa policija ob tem ponovno poziva, naj to takoj prijavijo policiji na št. 113, lahko tudi anonimno na 080 1200.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta