Odstopil prednost vozniku, ta je med zavijanjem trčil v motorista, ki je pridivjal po kolesarski stezi

A.L.
10.09.2019 13:11

Policisti so med ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da motorist poleg tega, da je vozil neregistriran motor, nima niti vozniškega dovoljenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V ponedeljek, malo pred 16. uro, je 58-letni moški vozil osebni avtomobil iz Maribora proti Miklavžu na Dravskem polju. Ko je pripeljal v Miklavž, se je razvrstil in s smerniki tudi nakazal svoj namen, da bo zavil levo na dvorišče domače hiše. Takrat se je v nasprotni smeri ustvarila stoječa kolona vozil, predvsem zaradi obvoza, ki je bil urejen skozi Miklavž zaradi zaprte avtoceste A4,  kjer se je zgodila prometna nesreče IV. kategorije.
Vozniku  osebnega avtomobila je voznik tovornega vozila, ki je stal v koloni, odstopil prednost, da je lahko zavil proti domači hiši. V tistem trenutku pa je po kolesarski stezi proti  Mariboru z veliko hitrostjo in z neregistriranim cross motorjem pripeljal 32-letni Mariborčan, ki ga voznik osebnega avtomobila ni mogel ne videti ne pričakovati na kolesarski stezi oziroma ni mogel predvidevati, da bo s tako hitrostjo kdorkoli pripeljal ob desni strani stoječe kolone.
Voznik motorja je zato na kolesarski stezi oziroma pločniku trčil v osebni avtomobil in se ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti so med ogledom kraja  prometne nesreče ugotovili, da motorist poleg tega, da je vozil neregistriran motor, nima niti vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu policisti motorno kolo zasegli. Ugotovitve so policisti predstavili pristojnemu tožilcu, ki je podal usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek motorista. 
Zaradi tega bodo policisti zoper njega pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog, pristojnemu tožilstvu pa poslali poročilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta