Ormož: Voznik šolskega avtobusa pod vplivom alkohola povzročil nesrečo

A.L.
11.05.2021 13:22
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Včeraj zjutraj je voznik šolskega avtobusa med manevriranjem trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. V trčenju se je poškodovalo steklo na avtobusu, razbilo pa se je tudi več stekel avtobusnega postajališča. V nesreči nihče od otrok ali drugih oseb ni bil poškodovan.

Voznik avtobusa, na katerem je bilo takrat od 10 do15 otrok, je po trčenju nadaljeval z vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok. Šele kasneje je o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti še policijo. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel, še več kot dve uri po nesreči, v organizmu 0,30 mg/l alkohola, čeprav bi moral biti popolnoma trezen.

Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. O vseh ugotovitvah so policisti seznanili dežurno državno tožilko pristojnega tožilstva, saj so obstajali razlogi za sum, da je voznik šolskega avtobusa storil kaznivo dejanje. Po proučitvi je pristojna tožilka podala usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Zaradi tega so mu policisti vročili plačilni nalog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta