Petkova eksplozija v Žusterni posledica sosedskega spora

STA, M.D.
09.05.2020 12:30

Petkova eksplozija v objektu v Žusterni je po ugotovitvah policije posledica sosedskega spora. 32-letni domačin je sosedom nastavil močnejšo petardo, kupljeno na črnem trgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Njegov oče je to opazil in hotel petardo odstraniti, a je ta eksplodirala in ga pri tem hudo poškodovala, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.
Koprski policisti so ob obvestilu o eksploziji odhiteli na kraj dogodka in ga zavarovali, pri ogledu kraja eksplozije pa so sodelovali tudi bombni tehniki z oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije, so zapisali.
Policija je med ogledom kraja eksplozije ugotovila, da je 32-letni domačin sosedom, s katerimi je v sporu, nastavil močnejšo petardo, ki jo je kupil na črnem trgu. Njegov 58-letni oče je to opazil in petardo skušal odstraniti, a je ta eksplodirala. Eksplozija je moškemu huje poškodovala prste na rokah, zato so ga takoj odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana na zdravljenje, so pojasnili na PU Koper.
Policisti so 32-letnika prijeli in je še vedno v pridržanju. Čaka ga ovadba zaradi kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in povzročitve hude telesne poškodbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta