Plačilni nalog: Od Hoč do Maribora bežal pred policistom, storil osem prekrškov in si prislužil visoko globo

ČK
18.12.2020 12:27
Drago bo kršitelja iz okolice Maribora stal včerajšnji beg pred prometnim policistom. Za osem prekrškov mu je policist izrekel globo 2790 evrov, pred sodiščem pa ga čaka še odločanje o zasegu njegovega vozila in vožnji brez vozniškega dovoljenja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če bo kazen poravnal takoj, ga bo divja vožnja namesto 2790 evrov stala 1395 evrov. 
PU Maribor

Mariborski prometni policist je včeraj v Hočah v prometu ustavljal voznika neregistrirane honde z nameščima registrskima tablicama, ki nista pripadali temu avtomobilu. Kršitelj je policistu poskušal zbežati, zato je pritisnil na plin in v glavnem križišču v Spodnjih Hočah prevozil rdečo luč. Policist je peljal za njim in mu z modro lučjo in kratkimi zvočnimi signali sporočal, naj ustavi, moški pa ga je ignoriral in s svojo divjo vožnjo storil kar osem prekrškov.

Ustavil se je šele, ko je med vožnjo skozi krožišče na Tržaški cesti trčil v robnik pločnika in poškodoval pnevmatiko na avtomobilu. Med obravnavo kršitelja se je izkazalo, da gre za 26-letnika iz okolice Maribora, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zato mu je policist avtomobil zasegel.

Zaradi serije prekrškov, ki jih je storil v prometu, mu je izrekel globo v višini 2790 evrov. O zasegu vozila in višini globe zaradi vožnje brez veljvnega vozniškega dovoljenja bo odločalo okrajno sodišče v Mariboru. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta