Po brutalnem umoru brata zdaj v nesreči umrl še hrvaški igralec

D.Ži
04.04.2019 14:45

Truplo njegovega brata so našli v septični jami, v prometni nesreči pri Grudskem Vrilu pa je zdaj umrl še Josip Zovko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kako tragična usoda. Hrvaški mediji pišejo, da je včeraj v prometni nesreči pri Grudskem Vrilu na magistralni cesti umrl znan splitski igralec Josip Zovko. Dočakal je le 49 let. Nesreča se je zgodila ob 15. uri, v njej pa sta bili udeleženi dve vozili. Voznik drugega vozila je bil težje poškodovan.
{facebookpost}https://www.facebook.com/Klix.ba/posts/10155970707396821{/facebookpost}
Slabi dve leti nazaj je umrl že njegov brat Ante, ki je dopolnil le 46 let in bil trgovec z umetninami. Leta 2017 so ga ubili, truplo pa vrgli v septično jamo, piše Slobodna Dalmacija.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BvzqivIANf1/{/instagram}
Ante je izginil leta 2017, njegovo truplo pa so našli v septični jami, le dva metra od hiše prodajalca rabljenih avtomobilov Rudolfa Ožića Bašića. Ožić je Zovka ubil z dvema nabojema iz pištole kalibra 9 milimetrov. Zadel ga je v sprednji del prsnega koša, najbrž iz neposredne bližine. Ožić je bil zadnji, ki je Zovka videl pred izginotjem. Policija ga je osumila takoj, saj je trikrat spremenil izjave, dajal očitno netočne informacije o domnevnih pričah, zavrnil je tudi poligrafsko testiranje. A dokazov, da bi ga prijeli, ni bilo dovolj.
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bqsnvjrgp5Y/{/instagram}
Policiji je Ožić dejal, da je tistega dne z Zovkom šel na pijačo, nato še na kosilo ter da ga je odložil pri vhodu v ulico nasproti neke pekarne. Rekel je, da je Zovko takrat sedel v mercedes E- razreda, srebrne ali sive barve, domačih oziroma splitskih registracij ter da se je z voznikom odpeljal v neznano smer. Da je Ožić povezan z Zovkovim izginotjem, je policija dojela, ko si je Ožić prerezal žile. Našli so ga v vozilu na makadamski cesti in ga hospitalizirali na psihiatričnem oddelku. Ko so ga izpustili iz bolnišnice, se je naslednji dan obesil na verandi pred družinsko hišo. Ob njem so našli poslovilno pismo, v katerem je napisal, da se je za samomor odločil iz finančnih razlogov. 
Ožić naj bi Zovku, kot piše Net.hr, domnevno dolgoval 6000 evrov, česar v pismu ni omenil. Kot kaže, sta se moška pred streljanjem sporekla.
Josip Zovko je bil znan po serijah 'Naši i vaši' in 'Bitange i princeze', igral pa je tudi v številnih filmih, med drugim tudi v ‘Bella Biondina', 'Vjerujem u anđele', 'Najveća pogreška Alberta Einsteina', 'Trešeta', 'Holding', 'Oprosti za kung fu', 'Ante se vraća kući'. Najbolj slavna pa je bila njegova vloga v filmu  'Da mi je biti morski pas' leta 1999. Za vlogo Mateja v omenjenem filmu je bil tudi nagrajen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta