Po pretepu navijačev še dve kaznivi dejanji: Poškodovan osebni avtomobil in gostilniška oprema

Gr.G.
23.02.2020 12:24

Vnos pirotehnike, nedostojno vedenje in napad na policista je le nekaj prekrškov, s katerimi so se minuli večer morali ukvarjati policisti, ki so varovali večni derbi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

"Mariborski policisti, ki so jim v skladu z vnaprej izdelanimi načrti, na pomoč prišli pripadniki posebnih policijskih enot iz praktično vse Slovenije, kar je sicer stalnica ob varovanju tako rizičnih tekem, so imeli v zvezi z varovanjem javne prireditve – nogometne tekme 21. kroga Prve lige Telekom Slovenija med ekipama NK Maribor in NK Olimpija, res veliko dela," so sporočili iz PU Maribor. 

Igor Napast

Pirotehnika, nedostojno vedenje in napad na policista

Sicer so policisti pred tekmo obravnavali 12 kršiteljev, ki so na stadion skušali vnesti pirotehnične izdelke. Zoper vse bodo podali obdolžilne predloge pristojnim sodiščem. Dvema med njimi so izrekli dva ukrepa prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Enak ukrep so izrekli še enemu kršitelju, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju in ni upošteval ukazov policistov. Zaradi tega  so ga tudi pridržali in mu izdali plačilni nalog. Med postopkom pa je drugi občan napadel policista. Policisti so uporabili telesno  silo, ga prijeli in pridržali, ter ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Tudi njemu so izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Po zaključenem postopku so ga izpustili na prostost.

Kršitve že pred tekmo

Pred tekmo so policisti izdali plačilna naloga še dvema kršiteljema, ki sta se nedostojno vedla in žalila policiste. Enemu kršitelju so zasegli posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedna droga konoplja. Poslali so jih na preliminarno
testiranje. Če bo test pozitiven, mu bodo izdali odločbo o prekršku.
Enega  kršitelja pa so policisti pridržali, ker najprej ni upošteval navodil varnostnika, nato se je nedostojno vedel do policistov, na koncu pa ni upošteval niti njihovih ukazov. Za nameček so policisti med varnostnim pregledom pri njemu našli še pirotehnične  izdelke, navajajo pri PU Maribor. Zaradi opisanih kršitev je prejel plačilni nalog, zaradi posesti pirotehnike pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Kazen tudi za organizatorja

Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev na stadionu med nogometno tekmo bo prekrškovni organ PP Maribor I, zoper organizatorja, uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev določil drugega odstavka 38. člena Zakona o javnih zbiranjih.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta