Pogrešanega Italijana iščejo že tretji dan, na terenu 81 ljudi

A.L.
13.09.2019 10:07

Iskalna akcija za pogrešanim Italijanom se nadaljuje tudi danes.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Reuters

Na gozdnem in zelo zahtevnem terenu v okolici naselja Vojsko v občini Idrija se tudi danes, že tretji dan zapored, nadaljuje iskalna akcija za pogrešanim 75-letnim državljanom Italije. Policiste so o pogrešanem Italijanu obvestili 11. septembra ob 14.46 uri. Kot smo v prejšnjih dneh že poročali, so s pogrešanim nazadnje telefonski stik vzpostavili 11. septembra ob 17.15. Pogrešani je takrat policistom tudi povedal, da se je poškodoval med spustom navzdol po grapi, kasneje pa kljub večkratnim poskusom s pogrešanim ni bilo mogoče vzpostaviti ponovnega stika.

Nevarnost tudi za vse, ki sodelujejo v iskalni akciji

Policisti z območja PU Nova Gorica in vsi sodelujoči v iskalni akciji, ki so v sredo in včeraj iskali pogrešano osebo na zelo zahtevnem terenu (gozdnato  območje je polno grap in brezen), pogrešanega kljub številnim izvedenim aktivnostim doslej še niso našli. Nenazadnje pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so doslej veliko območje pregledovali  tudi s pomočjo drona. Pri tem velja tudi poudariti, da je na velikem in zahtevnem območju tudi  precej nevarnosti za vse, ki sodelujejo v tej iskalni akciji in morajo biti opravljanju nalog zelo previdni.
Policistom PP Idrija in pripadnikom gorske policijske enote PU Nova Gorica se je v včerajšnji obsežni iskalni akciji, ki je potekala na območju Vojskega in širše okolice, tekom dneva pridružilo tudi večje število gasilcev,  reševalcev z reševalnimi psi (tudi iz drugih območij Slovenije), GRS Tolmin in več domačinov. V včerajšnjo iskalno akcijo pogrešanega Italijana je bilo vključenih skupno 81 oseb.

Iskalna akcija se nadaljuje

Policisti in reševalci kljub vsem izvedenim aktivnostim pogrešanega italijanskega državljana tudi včeraj niso našli, zato je bilo iskanje ob 20. uri prekinjeno. Iskalna akcija pod vodstvom PP Idrija se tudi danes nadaljuje na obsežnem in zahtevnem območju v okolici Vojskega. Pogrešanega tudi danes iščejo policisti  PP  Idrija in policisti gorske policijske enote iz treh policijskih uprav, pri iskanju pa so se jim tudi danes pridružili gasilci. Pogrešanega italijanskega državljana v tem trenutku še niso našli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta