Policija za umor Črnogorca na Pagu ovadila 28-letnega Srba, družina morilca ponudila 100 tisoč evrov varščine

STA, A.L., Va
26.08.2022 13:51

Zadrska policija je zaradi četrtkovega umora 38-letnega Črnogorca pred nočnim klubom na Pagu kazensko ovadila 28-letnega Srba. Kaže, da gre za obračun med kriminalnima klanoma z Balkana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Po pisanju medijev iz Hrvaške in regije gre za obračun dveh kriminalnih združb iz Črne gore, škaljarskega in kavaškega klana.

Policisti so Srba ovadili zaradi kaznivega dejanja umora na izjemno krut ali izjemno zahrbten način, za kar mu je grozilo od 10 do 50 let zapora, vendar so medtem obtožnico prekvalificirali v "navaden" uboj, to pa zagroženo kazen zniža na pet do 20 let zapora.

Duška Tanaskovića iz Kragujevca, ki ga sumijo umora Gorana Vlaovića, so privedli v Zadar, preiskovalni sodnik pa mu je zaradi begosumnosti odredil 30-dnevni pripor. Tanasković se je po besedah njegovega odvetnika doslej branil z molkom in ni razkril motivov ali okoliščin zločina.

S policije so sporočili, da je v četrtek okoli šeste ure zjutraj pred nočnim klubom na plaži Katarelac pričakal 38-letnega Črnogorca in vanj iz neposredne bližine izstrelil naboj iz pištole, nato pa zbežal s kraja zločina. Policisti so ga kmalu ujeli in našli tudi pištolo, iz katere je streljal. Tanasković je po izjavah prič za medije ustrelil žrtev v glavo, medtem ko so gosti zapuščali klub. Ustreljeni Vlaović je umrl na poti v bolnišnico.

Medtem se je pojavila teorija, da bi lahko bilo šlo za maščevanje smrti vodje navijačev Crvene zvezde Marka Vesnića v Hercegnovem v Črni gori. Njegov pajdaš Ivan Marković je bil takrat poškodovan. Zdaj umorjeni Vlaović je bil za to kaznivo dejanje obsojen kot pomagač, je objavil Index.hr.

Hrvaški portal poroča tudi, da je osumljenčeva družina ponudila 100 tisoč evrov varščine, da bi se branil s prostosti, a je sodišče to zavrnilo.

Omenjena kriminalna klana sta znana po krvavih medsebojnih obračunih, ki potekajo že leta po vsem svetu. Medsebojni umori so se tako zgodili tudi v Nemčiji, Avstriji in Grčiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta