Policist poskušal zaustaviti motoriste, ki niso imeli čelad. Ko je en motor dohitel, je bilo prepozno

ČK
29.11.2020 09:47
V kraju Orehovica je za posledicami prometne nesreče z motorjem umrl 31-letnik, 21-letnik pa se je hudo poškodoval, a s kraja nesreče odšel peš. Kateri od njiju je vozil, policija še preiskuje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Robert Balen

Tragična nesreča se je danes zgodila v kraju Orehovica, v občini Zagorje ob Savi. Ura je bila okoli tri zjutraj, ko sta se iz smeri Zagorja proti Trojanom na motorju peljala moška, stara 31 in 21 let. Kateri od njiju je vozil, policisti še preiskujejo, so pa ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi prevelike hitrosti. Motorista sta padla in z motorjem drsela po cesti, nakar sta trčila v nasip ob cesti. Enaintridesetletnik nesreče ni preživel, deset let mlajši motorist pa je s kraja odšel peš. Ali je pobegnil, ali se je napotil iskat pomoč, s Policijske uprave niso sporočili, razložili so le, da so motorista izsledili in da je hudo poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Kot rečeno, policisti še niso raziskali, kdo je vozil motor, so pa razložili, da sta moška sedla na motor brez motoristične opreme in kar je najhuje, tudi brez varnostne čelade. Tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec je ob robu nesreče še razkrila, da je policist pred nesrečo na območju Zagorja zaznali vožnjo dveh oseb na motorju, ki nista nosili čelade. Poskušal ju je ustaviti, a je motorist za krmilom signaliziranje z modro lučjo ignoriral. "Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli še drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista). Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Policist je z vožnjo nadaljeval in nato v kraju Orehovica naletel na nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, do sedaj še nista bili izsledeni," je sinoči sporočila Golevčeva in napovedala, da bo policija več podrobnosti o tragični nesreči sporočila predvidoma jutri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta