Policist pred smrtjo krivdo za svojo izgorelost pripisal delodajalcu, Jurič odredil delovno skupino za ugotovitev dejanskega stanja

STA, A.L.
05.11.2020 20:29

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič je odredil imenovanje delovne skupine, ki bo opravila razgovore z zaposlenimi v enoti, kjer je delal policist, ki je pred smrtjo krivdo za svojo izgorelost pripisal delodajalcu. Z Generalne policijske uprave so sporočili, da je bila skupina imenovana z namenom, da se ugotovi dejansko stanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gpu

Kot so zapisali, je Jurič v sredo sprejel predstavnike Policijskega sindikata Slovenije, ki so predstavili svoje stališče do dogodkov v Policijski upravi Koper. Govorili pa so tudi o aktivnostih, ki jih policija izvaja za povečanje števila zaposlenih v policiji in zmanjšanje obremenitve posameznih policistov.

Predstavnikom sindikata so predstavili tudi sprejete ukrepe. Ob imenovanju posebne delovne skupine je bila ponujena tudi pomoč v okviru sistema psihosocialne pomoči. Prav tako so na Generalni policijski upravi napovedali, da bodo uporabili tudi sistem za upravljanje konfliktov in mediacije, ki je v policiji vzpostavljen tudi z namenom ugotavljanja morebitnega šikaniranja na delovnem mestu.

Vsak tragičen dogodek je preveč 

"Vsak tragičen dogodek je preveč in v policiji bomo kljub temu, da imamo vzpostavljen ustrezen sistem tako 24-urne psihološke pomoči in policijskih zaupnikov, poskušali skupaj z obema sindikatoma najti še učinkovitejše rešitve, kako pravočasno identificirati uslužbence policije, ki doživljajo stres ter jim tudi nuditi ustrezno pomoč," so zapisali in dodali, da bo v. d. generalnega direktorja policije ostale ukrepe izvedel, ko prejme ugotovitve delovne skupine.

V Policijskem sindikatu Slovenije so po smrti enega od policistov na oddelek za preiskovanje uradnih oseb specializiranega državnega tožilstva naznanili sum storitve kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu. Nanje se je namreč pred svojo smrtjo obrnil policist, ki je razkril okoliščine, ki vzbujajo sum, da je bil na delovnem mestu žrtev kaznivih dejanj. Krivdo za svojo izgorelost je pripisal delodajalcu. V Policijskem sindikatu Slovenije so opozorili tudi, da marsikje v sistemu, ki je na robu propada in ne premore empatije in nima vzpostavljenih delovnih normativov, prihaja do izgorelosti zaposlenih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta