Policisti na Celjskem in Koroškem zaznali več kršitev v prometu v okolici šol in vrtcev

STA, Gr.G.
09.09.2022 15:24

Nepripeti otroci, vozniki so med vožnjo telefonirali in vozili prehitro, in še več kršitev so zaznali policisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Pri jutranjem poostrenem nadzoru cestnega prometa v okolici šol in vrtcev na celotnem območju Policijske uprave Celje so policisti zaznali 24 kršitev, od tega med drugim 13 prekoračitev hitrosti v okolic šol, dva voznika sta med vožnjo telefonirala, en otrok pa v vozilu ni bil pripet. Policisti bodo nadzore v okolici šol in vrtcev nadaljevali.

Poostren nadzor cestnega prometa v okolici šol in vrtcev so policisti celjske policijske uprave izvajali danes med 7. in 9. uro. Poleg omenjenih kršitev so ugotovili še, da v petih vozilih niso uporabljali zadrževalnih sistemov, tehnične napake so zaznali na dveh vozilih za prevoz otrok, en mladoletni kolesar pa ni uporabljal zaščitne čelade.

Že v četrtek dopoldne pa so policisti v Slovenj Gradcu pred eno od tamkajšnjih osnovnih šol obravnavali voznika začetnika, ki je mimo šole pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 77 kilometrov na uro. Voznika je doletela globa v višini 250 evrov, dobil pa je tudi pet kazenskih točk, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta