Pred dejanjem ženo peljal v porodnišnico: Sin poslanca, ki je v BiH ubil inšpektorja, naj bi bil pijan in drogiran

M.R.
03.10.2023 14:52

38-letni Nikola Kokanović, sin poslanca skupščine Republike srbske Zorana Kokanovića, ki je v noči na ponedeljek v Bijeljini ubil policijskega inšpektorja, je dejal, da je bil v času dejanja neprišteven.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija v Republiki srbski
Reuters

Med policijskim zaslišanjem naj bi bil pojasnil, da je bil pod vplivom drog in alkohola ter da se ničesar ne spominja, poroča spletni portal Srpskainfo, ki se sklicuje na neuradne informacije blizu policiji. Povedal naj bi bil, da tudi ne ve, kaj bi lahko bil motiv za njegovo dejanje, spomnil naj se ne bi tudi samega dejanja. Preiskovalci njegovi zgodbi niso povsem verjeli. Nikola Kokanović je namreč po dejanju pobegnil, pri tem tudi odvrgel orožje. Več o tem bo pokazala preiskava. 

Zaradi uboja policista v Bijeljini prijeli sina poslanca zveznega parlamenta

Vir je za portal Srpskainfo še povedal, da najverjetneje ni šlo za gostilniški prepir. Ugotavljajo tudi, ali je bil policist Nenad Marković ubit zaradi svojega dela. 

Marković je v nedeljo dežural. S sodelavcem sta opravila neki ogled v Bijeljini. Kokanović pa je v nedeljo iz Brčkega prišel v Bijeljino, ker naj bi bil ženo pripeljal v porodnišnico, kjer naj bi rodila. "Marković je po končani službi odšel na pijačo v "Jil" (lokal, op. p.), kamor ga je pripeljal kolega. Okoli pol ure je sedel za šankom. V tem času je v nočni klub z družbo vstopil Kokanović. Niso se dolgo zadržali. V klubu so bili vsega pet minut in v tem času ni bilo nobenega konflikta med Kokanovićem in Markovićem, ne verbalnega ne fizičnega," je povedal policijski vir. 

Najprej je iz lokala stopil Kokanović, ko ga je zapustil še Marković, pa ga je Kokanović ustrelil v prsi. Zaradi strelne rane je policist umrl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta