Pri gradu Borl delavec padel z žerjava in umrl

ČK
26.11.2020 19:20
V kraju Cirkulane se je okoli 16. ure zgodila delovna nesreča, ki se je tragično končala za enega človeka, poškodovana pa sta še dva delavca.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavica Pičerko Peklar

Zgodilo se je pri gradu Borl. Kot je prvi poročal spletni portal Mariborinfo, se je nesreča, ki je bila usodna za enega delavca, še dva pa sta se v njej hudo poškodovala, zgodila pri pospravljanju žerjava, postavljenega ob gradu. Kaj točno je šlo narobe, policija danes še ne more sporočiti. Po besedah tiskovnega predstavnika mariborske policijske uprave Mirana Šadla bo policija več informacij o smrtni nesreči posredovala predvidoma jutri. Enega od preživelih ponesrečencev so odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, drugega v Univerzitetni klinični center Maribor. 

Prenova gradu se je pričela letos poleti. Pod okriljem direkcije za infrastrukturo je stekla sanacije brežine oziroma skale, na kateri deloma sloni grad, kulturno ministrstvo pa je izvedlo arheološke raziskave. Sanacija brežine, zidu in terase gradu, vredna okoli poldrugi milijon evrov, se je te dni sicer že zaključevala. Izjemno zahtevna dela na višini je izvajalo podjetje Pondus iz Kamnice s podizvajalci, je poročal portal Ptujinfo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta