Rop ur: En ropar v priporu, dva še na begu

čk
10.10.2019 18:11

Junija letos so iz prodajalne Slowaatch v Čopovi ulici v Ljubljani odnesli za 200 tisoč evrov ročnih ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po treh mesecih je policija identificirala dva roparja, za tretjega še ne vedo, kdo je bil. 
Mojca Furlan Rus/dnevnik

Ljubljanski kriminalisti so zaključili preiskavo junijskega ropa trgovine Slowatch v Čopovi ulici v središču Ljubljane. Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov so ugotovili, da so bili storilci trije, in sicer dva državljana Srbije, stara 32 in 33 let, in do sedaj še neidentificiran storilec. Eden od trojice je v priporu, 33-letnega državljana Srbije policija še išče, prav tako skuša ugotoviti identiteto še neznanega osumljenca.
Roparji so 20. junija stopili v trgovino z urami in nakitom, pri čemer je eden z orožjem zagrozil prodajalcu, druga dva zamaskirana storilca pa sta s sekirami razbila stekla vitrin in iz njih vzela več ročnih ur, skupaj vrednih okoli 200 tisoč evrov. Storilci so po dejanju zbežali, konec septembra pa so policisti pridržali 32-letnika iz Srbije. S kazensko ovadbo so ga privedli k dežurni preiskovalni sodnici in ta mu je po zaslišanju odredila pripor. Pri preiskavi so kriminalisti sodelovali tudi s tujimi varnostnimi organi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta