Roparja izsledili šele, ko je bil nasilen do domačih

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
18.01.2019 19:05

Serijski ropar, ki je v zadnjem mesecu z nožem ropal v prodajalnah v Kamniku, je prijet. Čeprav je 32-letnik izkušen kriminalec, je bil v enem od ropov tako neroden, da je izgubil skoraj ves izkupiček.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti utemeljeno sumijo, da je 32-letnik prodajalke ustrahoval z nožem, tega so mu zasegli.
Pu Ljubljana

Policiste je zadnji mesec precej zaposloval 32-letnik, ki je serijsko ropal po Kamniku. Prvič v prodajalni na Ljubljanski cesti 19. decembra lani, dan za tem si je za tarčo izbral prodajalno na Kranjski cesti, v začetku tega tedna pa spet prodajalno na Ljubljanski cesti. Vse rope je izpeljal z nožem. Čeprav so policisti sumili, kdo je storilec, mu zaradi pomanjkanja dokazov niso mogli stopiti na prste. Opravili so več prepoznav oseb po fotografijah, a identitete roparja priče niso zadostno potrdile, ker je vedno ropal zamaskiran. Vprašanje je, ali bi mu policisti sploh stopili na prste, če se osumljeni ne bi bil zapletel v povsem drugo kaznivo dejanje - nasilje v družini.
Namreč, šele ko so ga policisti v torek obravnavali zaradi nasilja nad domačimi, so pri njem našli nož, s katerim je grozil prodajalkam, pa tudi oblačila, ki so se ujemala z roparsko opravo. Modrouniformiranci so tako 32-letniku odvzeli prostost, v četrtek so ga privedli pred preiskovalnega sodnika in ta je presodil, da je zrel za pripor, ker kaznivega dejanja ni storili prvič.
Policija, ki o decembrskih ropih v Kamniku javnosti sploh ni obveščala, je na današnji tiskovni konferenci predstavila nekaj podrobnosti o dejanjih osumljenega. V prvem ropu prodajalne na Ljubljanski cesti v Kamniku v poznih popoldanskih urah je bil njegov izplen 100 evrov. Prodajalko je tam ustrahoval z nožem in proti njej uporabil tudi fizično silo, pri drugem ropu pa se je trgovke najprej lotil s pretvezo, da je v trgovino vstopil kot običajen kupec. "Na prodajni trak pri blagajni je odložil pločevinko pijače in zavojček žvečilk. Prodajalki je izročil bankovec za pet evrov, ko je odprla blagajno, je izvlekel nož in se nagnil proti njej," je drugega od ropov povzel komandir kamniške policijske postaje Aleksander Perklič. Prodajalka se je prestrašila in odskočila od blagajne, osumljeni pa je stegnil roko v blagajno, pograbil bankovce in zbežal s prizorišča. Čeravno je specialni povratnik, pa je bil med tlačenjem denarja v žep precej neroden. "Med begom mu je iz žepa popadalo več bankovcev, tako da mu je na koncu ostalo le deset evrov," je polomijo roparja opisal komandir. Tudi v zadnjem ropu trgovine na Ljubljanski cesti, ki ga je izvršil 14. januarja, je osumljeni uporabil nož in zagrozil prodajalki, iz trgovine pa je tokrat odnesel 150 evrov. Za kaznivo dejanje ropa je predpisana kazen od enega do desetih let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta