S fičkom bežal pred policisti, ko so ga ustavili, se je upiral in poškodoval policista in policistko

Na sodišču razčiščujejo očitke iz obtožnice, ki Ljubljančana Klemna Rajnarja bremeni grožnje, nasilništva, nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Rajnar se za zdaj še ni zagovarjal. Foto: Tomaž SKALE/DNEVNIK
Tomaž Skale/dnevnik

Nadaljevalo se je sojenje 31-letnemu Klemnu Rajnarju, s katerim so imeli maja policisti polne roke dela. Najprej so ga iskali zaradi domnevnih groženj in nasilništva, ko so ga izsledili na eni od ljubljanskih ulic, pa je bilo potrebno še veliko truda, da so ga prijeli. "Peljal sem se s službenim civilnim avtom, ko sem na Trgu OF opazil fička 500. Vedel sem, da ga vozi Rajnar, obvestilo, da je iskan, sem dobil zjutraj ob prihodu v službo. Njegov avto je bil tri, štiri metre stran in spomnil sem se ga s fotografije. Videti je bilo, da me je prepoznal kot policista v civilu, ker je deloval zelo nervozno," je pričal moščanski policist Branko Černoša, ki je takoj poklical 113. Najprej je z 20 let staro škodo Rajnarja zasledoval sam, pozneje pa to raje prepustil kolegom. Po njegovih besedah je vozil skrajno objestno.

Ni prepričan, da ga je on

Tožilstvo trdi, da tudi po nasprotnem voznem pasu, skozi rdečo na semaforju, da je divjal, se rinil mimo kolone, da je na enem od avtov odbil bočno ogledalo. Ko ga je patrulja vendarle ustavila, pa se je še upiral. Policist Boris Ačko je pričal, da ga je močno udaril v prsni koš, da je padel po tleh. Po prijetju pa grozil, naj dobro premisli, preden ga bo prijavil. Policist zaradi prizadejanih poškodb zdaj terja 3000 evrov odškodnine. Rajnar je poškodoval tudi njegovo kolegico Matejo Müller, ki na prostor za priče še ni stopila, ga pa terja za enajst tisočakov. Černoša, ki je prispel nekaj minut po prijetju, je dejal, da je bil takrat poškodovan tudi Rajnar. "Po glavi, bil je krvav, poškodba je delovala sveže," je dejal.

In zakaj so ga sploh iskali? Zaradi incidenta, ki se je zgodil tri dni prej. "S prijatelji smo pili v garaži. Potem pa je prišel neki mladenič, ki se je predstavil kot Klemen Rajnar. Malo smo ga provocirali, ker smo na spletu prebrali, da naj bi bil nekoga posilil. Ni bil najboljše volje. Precej smo še pili, potem pa smo se razšli. Sodelavca sem peljal domov, potem sem se vrnil. Nenadoma sem bil na tleh. Neki tip me je zbil na tla in začel tolči. Nekako mi je uspelo pobegniti. Kaj dosti drugega ne vem, bil sem zelo pijan. Na urgenci so mi povedali, da sem imel lažji pretres možganov," je Marko Č. sodniku Martinu Jančarju opisal, kaj se mu je zgodilo 22. maja okoli tretje ure v Osenjakovi ulici v Ljubljani. Zaslišan v sodni preiskavi je povedal precej več. Da ga je moški zbrcal s skuterja, ga vsaj dvakrat s pištolo udaril po glavi, zahteval, da gre na kolena in moleduje za življenje, ter enkrat ustrelil mimo njega. In da je vse to storil Klemen Rajnar. "Da, res se je tako zgodilo, ampak da je bil on, so samo predvidevanja. Imam visoko dioptrijo s cilindri, takrat sem bil v šoku," je pojasnjeval. Ko ga je sodnik opozoril, da govori o "nekem mladeniču", čeprav je zaslišani v preiskavi povedal, da se z Rajnarjem poznata iz srednje šole, je odvrnil, da se takrat nista družila. Da je bil to čas dveh, treh mesecev, potem pa se nista več videla. Ko so ga nato pozvali, naj pogleda sedečega na zatožni klopi in pove, ali gre za Rajnarja, je odvrnil, da mu je zelo podoben. "Tisočodstotno pa tega ne morem reči," je izjavil.

Obsodilno sodbo za posilstvo razveljavili

Rajnar je sicer tudi obtožen, da je s pištolo grozil še enemu iz skupine v garaži, Dejanu B., ki še ni bil zaslišan. Rekel naj bi mu bil, da ga bo ubil in da naj gre v prtljažnik njegovega avta. Nakar naj bi mu bil zaklical "bejž", in ko je Dejan B. stekel, je za seboj slišal dva strela, piše v obtožnici. Mimogrede, kar zadeva zgoraj omenjeno posilstvo: Rajnar je bil pred časom obsojen zaradi posilstva 19-letnega dekleta. Sodba je bila pozneje razveljavljena, novega sojenja pa še ni na obzorju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta