Siljenje v prostitucijo v klubu Marina: Vstop dovoljen le moškim strankam

Damijana Žišt Damijana Žišt
17.03.2019 19:18

Zaradi sumov več kaznivih dejanj, med drugim tudi zlorabe prostitucije, je tožilstvo na koprsko sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper 19 ljudi, vendar sodišče o zahtevi še ni odločilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V klubu Marina se je pod pretvezo spa in velnes dejavnosti odvijala prostitucija, trdi tožilstvo.
Leo Caharija/Primorske novice

Kriminalisti so 23. januarja letos izvedli aretacije v zvezi s sumi kaznivih dejanj trgovine z ljudmi, zlorabe prostitucije in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ki naj bi se bila dogajala v prostorih kluba Marina v Ajševici pri Novi Gorici, o čemer smo že poročali. Specializirano državno tožilstvo (SDT) predvideva, da je spolne usluge v teh prostorih nudilo najmanj 413 deklet. Na ta način naj bi družba Cratos, gostinstvo in turizem, s sedežem v Mariboru, pridobila za nekaj več kot 14 milijonov ​evrov premoženjske koristi. SDT je na koprsko okrožno sodišče 25. januarja letos zoper devetnajst osumljenih in eno pravno osebo vložilo zahtevo za preiskavo, vendar sodišče o njihovi zahtevi še ni odločilo.

Člani hudodelske združbe

​Na dan so prišle nekatere podrobnosti, kakšne naj bi bile vloge osumljenih v tej zgodbi. SDT sumi, da je bil klub Marina že ob odprtju leta 2014 pretveza za izkoriščanje prostitucije, četudi se je v javnosti govorilo, da gre zgolj za prostore za razvajanje z erotično vsebino. Po navedbah SDT so tujke, ki so v klubu ponujale spolne usluge, ves čas pod nadzorom osumljenih in so morale ravnati po njihovih pravilih. Na prostitucijo pa so dekleta, večinoma iz Romunije, Ukrajine, Albanije in držav bivše Jugoslavije, pristala zaradi svoje ekonomske situacije, saj so v tem videla edino rešitev za preživljanje.

​Trgovina z ljudmi, drogo in prostitucija

​Osumljeni, 36-letni Dragos Gabriel Iosuba, 29-letna Maria Roxana Nechita, oba sta romunska državljana, ter policiji še neznani osebi po imenu Clavdia in Coco naj bi po mnenju tožilstva storili kaznivo dejanje trgovine z ljudmi, saj naj bi od septembra 2015 do 28. novembra istega leta v klubu Marina zaradi izkoriščanja prostitucije nad dekleti izvajali nadzor in jih ustrahovali. Dekleta so prisilili, da so se v klubu Marina vdajala prostituciji, če pa niso ubogala, so jih kaznovali tako, da so vsakemu dekletu od zaslužka tedensko pobrali po 500 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta