Smrtni nesreči: Pri Spodnji Dragi z avtom zapeljal na železniško progo, pri Cerknici s tovornjakom trčil v nabrežino

Le.V.
26.07.2022 13:37

Na območju Policijske uprave Ljubljana sta se v razmiku dveh ur zgodili hudi nesreči z dvema smrtnima žrtvama.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - Železniška postaja - železniški tiri - proga - tirnice - vlak - lokomotiva - potniški - Slovenske železnice - železniški promet - Avtor Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Prva se je zgodila okoli 10. ure, na prehodu čez železniško progo pri Spodnji Dragi, kjer sta trčila vlak in osebno vozilo. Voznik osebnega vozila se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Železniška povezava Ivančna Gorica - Višnja Gora je bila zaradi ogleda nesreče in opravljanja posledic več ur zaprta.

Nekaj pred poldnevom je počilo še na cesti med Cerknico in Ložem, kjer je voznik tovornega vozila s priklopnikom trčil v skalno nabrežje. Voznik tovornega vozila je umrl na kraju. Prve ugotovitve kažejo, da je bil v nesreči udeležen sam.

Policijska preiskava obeh nesreč še poteka, zato bo ljubljanska policijska uprava podrobnosti o okoliščinah nesreč sporočila predvidoma jutri.

Letos je pri nas za posledicami prometne nesreče umrlo že 59 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta