Šoštanj: Na policiste je streljal dva dni zapored

V sodni preiskavi strelskega incidenta, v katerem jo je v Šoštanju 17. novembra (lažje) skupila policistka, so zoper 24-letnega Roka Majeriča na površje priplavali sumi, da je zračno puško proti policiji uporabil že dan prej.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šoštanjčanu so zaradi napada na policijsko patruljo 17. novembra odvzeli prostost. Zaradi ponovitvene nevarnosti je še vedno v priporu. 
Profimedia

Novembra smo poročali, da sta se na območju celjske policijske uprave zgodila dva napada na policiste, ko so ti opravljali svoje delo. Prvi incident se je zgodil 11. novembra v središču Velenja. Dvaindvajsetletni državljan Bosne in Hercegovine je kršil javni red in mir ter grozil, da bo poškodoval sebe in nekoga ubil. Potem ko ga je patrulja izsledila, je policiste napadel z nožem, zato so policisti izstrelili opozorilni strel, osumljeni pa je pobegnil. Ponovno so ga izsledili, ga poskušali onesposobiti z električnim paralizatorjem, kar je vrnil s ponovnim napadom in policistko z nožem lažje poškodoval po glavi. Da bi ga ustavili, so policisti uporabili strelno orožje in ga ranili. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v celjsko bolnišnico. Zakaj je napadel policiste, bo pokazala preiskava, ki še ni sklenjena zato, ker se 22-letnik še vedno zdravi v bolnišnici.

Je pa že končana preiskava zoper 24-letnika, po naših podatkih Roka Majeriča, ki je teden po incidentu v Velenju napadel policijsko patruljo v središču Šoštanja, v neposredni bližini šole, kjer je izvajala kontrolo prometa. Patruljo je 17. novembra napadel od daleč, potuhnjen v stanovanjski hiši, je nanjo streljal z zračno puško in policistko obstrelil v nogo. Potem ko so ga policisti prijeli in ga privedli pred preiskovalnega sodnika, je ta zoper Majeriča odredil pripor. In sicer iz razloga ponovitvene nevarnosti, saj ni bilo prvič, ko je "motil" policiste pri njihovem delu. V preteklosti so ga namreč že obravnavali zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, pa tudi zaradi več različnih dejanj s področja premoženjske kriminalitete.

To pa še ni vse. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da so kriminalisti v preiskavi dopolnili ovadbo zoper 24-letnika in mu naprtili, da je na policijsko patruljo v Šoštanju streljal že dan pred 17. novembrom. Zgodilo naj bi se bilo ponoči, z zračno puško naj bi bil Majerič poškodoval policijski avto. Patrulja je slišala pok, da ga je povzročila bržkone Majeričeva zračna puška, pa so preiskovalci dognali šele kasneje. Tožilstvo je zoper Roka Majeriča že vložilo obtožnico in ga obremenilo za dva napada na uradno osebo. Prvi se je po prepričanju tožilstva zgodil 16. novembra, torej ko naj bi bil 24-letnik s puško meril v policijski avtomobil, drugi pa dan kasneje, ko jo je skupila policistka. Za napad na uradno osebo, pri katerem storilec uporabi orožje, je predpisana kazen do pet let zapora. Obtožnica zoper Majeriča še ni pravnomočna, njegov odvetnik Uroš Pavlina pa je Večeru izjavil, da bosta s klientom zoper njo ugovarjala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta