Srbski pedofil, ki so ga iskali kar 17 dni, razkril, kako je ugrabil 12-letnico

M.R.
06.01.2020 11:38

Srbski mediji poročajo, kaj je pedofil, ki je bil 17 dni na begu, povedal tožilcu o ugrabitvi 12-letnega dekleta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ninoslav Jovanović "Malčanski brivec"
Mup Srbije

Srbska policija je včeraj na pokopališču v kraju Malča prijela pedofila Ninoslava Jovanovića. Ta je 20. decembra ugrabil 12-letno deklico in jo spolno zlorabljal ter bil z njo dalj časa na begu. Ko jima je bila policija za petami, je 29. decembra zbežal brez nje, nato pa je bil še več dni na begu. Skupaj ga je policija iskala kar 17 dni. 
Šef policije Vladimir Rebić je povedal, da se je ubežnik, ki so ga mediji poimenovali Malčanski brivec, gibal na območju, velikem kar 180 kvadratnih kilometrov. "Zaradi tega smo potrebovali dalj časa, da smo ga izsledili," je dejal. 
Pozneje so ugotovili, da se je gibal tudi v drugih vaseh dveh občin, kjer je imel že vnaprej pripravljena skrivališča. Oteževalna okoliščina pri iskanju pa je bilo tudi dejstvo, da se storilec včasih ni gibal in je bival na enem kraju. 
{twitter}https://twitter.com/sarenaczoran/status/1213826067926048768{/twitter}
Policija za zdaj ocenjuje, da Jovanović pri dejanju ni imel pomočnikov. Vlamljal je v prazne hiše, kjer je kradel hrano in včasih v njih tudi bival. 
{twitter}https://twitter.com/InformerNovine/status/1214089476328378369{/twitter}
Tožilcu je po besedah Rebića tudi zaupal, da se je za ugrabitev 12-letnice odločil, ko je hodil mimo nje. "Rekel ji je, da je električar in da mora opraviti dela v šoli ter jo prosil, naj mu pokaže pot do šole, nato pa jo je vrgel v vozilo," je pojasnil. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta