Tragedija na na Hrvaškem: Voznik avtobusa zaspal za volanom, najmanj deset mrtvih

STA, Gr.G.
25.07.2021 11:45
Na avtocesti pri Slavonskem Brodu na vzhodu Hrvaške je danes umrlo najmanj deset ljudi, poškodovanih je 45 ljudi, od tega 15 huje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

V prometni nesreči na avtocesti pri Slavonskem Brodu na vzhodu Hrvaške je danes umrlo najmanj deset ljudi, poškodovanih je 45 ljudi, od tega 15 huje. Avtobus kosovske registracije je nekaj po 6. uri zdrsnil s ceste in se prevrnil. Voznika, ki je zaspal za volanom, so aretirali.

Na policiji so potrdili, da je v nesreči kosovskega avtobusa, ki je peljal na redni liniji Frankfurt-Priština, umrlo najmanj deset ljudi, številne so prepeljali v bolnišnico v Slavonskem Brodu.

Kraj nesreče in bolnišnico je že obiskal hrvaški minister za zdravje Vili Beroš, ki je potrdil število smrtnih žrtev. Dodal je, da je 45 ljudi poškodovanih, od tega 15 huje. Med huje poškodovanimi je tudi deklica. Po njegovih besedah je bilo na avtobusu skupno 69 oseb, od tega 67 potnikov in dva voznika, poroča spletni portal Index.hr.

Predstavnik tožilstva Slavko Pranjić je po ogledu kraja nesreče povedal, da so zaradi suma, da je kriv za zdrs vozila, aretirali voznika. Po navedbah policistov je voznik zatrdil, da je med vožnjo zaspal. Pranjić je dodal, da zbirajo dodatne informacije in dokaze za sprožitev kazenskega postopka, navaja portal.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta med odcepoma Slavonski Brod vzhod in Slavonski Brod zahod več ur zaprta, promet so medtem že deloma sprostili, piše na spletni strani hrvaškega avtokluba (Hak).

Hrvaški premier Andrej Plenković je skupaj z več ministri že obiskal bolnišnico v Slavonskem Brodu. Z izjemo ene osebe, ki so jo premestili v Zagreb, tukaj zdravijo vse ponesrečene v avtobusni nesreči. Premier je zagotovil, da bodo hrvaška vlada in pristojne službe storili vse, da bodo pomagali ponesrečenim. Ob tem je Plenković ponovno izrazil sožalje družinam tistih, ki so v nesreči umrli. Po njegovih besedah naj bi kosovski premier Albin Kurti v Slavonski Brod prišel še nocoj.

Plenkovića na obisku v Slavonskem Brodu spremljajo podpredsednik hrvaške vlade in notranji minister Davor Božinović, zunanji minister Gordan Grlić Radman, minister za zdravje Beroš in obrambni minister Mario Banožić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta