Tragedija na Pagu: Za nasilnega očeta odrejen pripor, najhuje poškodovana deklica v Zagrebu

VČ, M.R.
01.03.2019 11:01

Periskovalni sodnik je moškega, ki je včeraj svoje štiri otroke vrgel čez balkon, pri čemer so bili vsi štirje poškodovani, od tega dva huje, odredil enomesečni pripor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pag
Profimedia

Josip Rođak, štiriinpetdesetletni nočni čuvaj v avtokampu Šimuni na Pagu, je bil zjutraj zaslišan, potem ko je včeraj storil nezaslišano: s prvega nadstropja stanovanjske hiše, v kateri je družina podnajemnik, je na betonska dvoriščna tla vrgel svoje štiri otroke, tri deklice in dečka, stare od tri do osem let. S šestih metrov višine! Obtožnica ga bremeni poskusa štirikratnega uboja. 
Danes ga je v Zadru že zaslišal preiskovalni sodnik, ki je zanj na predlog tožilstva odredil enomesečni pripor. Sodnik je sprejel vse razloge za odreditev pripora, ki jih je predlagalo tožilstvo: nevarnost vplivanja na priče, nevarnost ponovitve kaznivega dejanja in težke okoliščine, v katerih je bilo kaznivo dejanje storjeno. Pripor je mogoče še večkrat podaljšati, a osumljenec ne more biti priprt več kot šest mesecev. 
Tudi pred sodnikom se je osumljenec branil z molkom, tako še vedno ni znano, kakšen je motiv za njegovo dejanje. "Pravzaprav nismo od njega izvedeli ničesar," je povedal predstavnik zadarskega sodišča. 
Za poskus večkratnega umora se mu lahko sicer izreče do 40-letna zaporna kazen, ni pa izključeno, da bi mu izrekli celo do 50-letno zaporno kazen. Slednjo je mogoče po hrvaški zakonodaji izreči, kadar gre za več hujših kaznivih dejanj, za katere so predvidene dologtrajne zaporne kazni. 
Prav tako se lahko med sodnim procesom zgodi, da bo sodišče na podlagi pričevanj pristojnih strokovnjakov ugotovilio, da je bil storilec v času izvršitve dejanja neprišteven. V tem primeru bi ga prevzele pristojne psihiatrične ustanove. 

Poškodovani vsi štirje otroci

Hrvaška obala je še vedno najbolj priljubljena destinacija slovenskih turistov. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta