Tragedija v Mengšu: 8-letnica se je približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo, ta jo je napadel

A.L.
18.03.2021 08:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Policiste so včeraj okoli 17. ure obvestili, da je v Mengšu pes napadel  otroka. Po do sedaj zbranih obvestilih se je 8-letnica na dvorišču stanovanjske hiše, ki je sicer ograjeno z ograjo, vendar so bila dvoriščna vrata odprta, približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. Pes je deklico napadel in ogrizel. Na kraj je prišla odrasla oseba, ki je psa odstranila ter poklicala reševalce. 

Kljub hitri zdravniški pomoči je 8-letnica na kraju zaradi poškodb umrla. Policisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. Živali predhodno niso identificirali kot nevarne, je v današnji izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta