Tri mesece na bencinskih servisih ni plačeval goriva in naredil za več kot 17.000 evrov škode

A.L.
04.07.2024 11:10

Policisti trenutno še vedno zbirajo obvestila in ugotavljajo dodatne okoliščine, saj sumijo, da je isti osumljenec vpleten še v vsaj 25 istovrstnih kaznivih dejanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po vseh ugotovitvah bodo policisti o primerih obveščali pristojno državno tožilstvo.
Sašo Bizjak

Ljubljanski policisti so v zadnjem tednu odvzeli prostost 41-letnemu državljanu Slovenije, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj tatvin goriva na bencinskih servisih. V preiskavi so ugotovili, da se je od sredine marca do sredine junija letos z osebnim vozilom, na katerem je imel nameščene odtujene registrske tablice, večkrat pripeljal na bencinske servise v Ljubljani in okolici. Tam je v vozilo in v posode, ki jih je imel v prtljažnem delu, natočil gorivo in vedno s kraja odpeljal, brez da bi gorivo plačal. S tem je povzročil skupno za nekaj več kot 17.000 evrov materialne škode.

Osumljenca, ki so ga policisti že večkrat obravnavali za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete, so zaradi suma storitve 79 kaznivih dejanj tatvine, 5 kaznivih dejanj prikrivanja in enega kaznivega dejanja zatajitve privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti trenutno še vedno zbirajo obvestila in ugotavljajo dodatne okoliščine, saj sumijo, da je isti osumljenec vpleten še v vsaj 25 tovrstnih kaznivih dejanj.

Po vseh ugotovitvah bodo o teh primerih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta