V Mariboru iz reke Drave reševali osemnajstmesečnega otroka

Le.V.
21.05.2022 19:13

V Mariboru, na desnem bregu reke Drave, so bili očividci danes priča strašljivemu prizoru. Otroški voziček je z otrokom vred pristal v reki. Domačini so se nemudoma vključili v reševanje. Govorili smo z enim izmed njih, znanim Mariborčanom, dolgoletnim profesorjem mariborske ekonomsko-poslovne fakultete, dr. Davorinom Kračunom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Konec dober, vse dobro, bi lahko strnili današnjo nesrečo v Mariboru, ki se je zgodila na desnem bregu reke Drave. Bilo je kakšne pol ure čez poldne, ko so očividci v bližini Koroškega mostu v Dravi zagledali majhnega otroka in otroški voziček, na brežini pa je premočena trepetala njegova mati. "Kolesaril sem po kolesarski poti in kakšnih 50 metrov zahodno od Koroškega mostu zagledal dva moška, ki sta iz reke vlekla voziček z otrokom," nam je strašljiv prizor opisal znani Mariborčan, dr. Davorin Kračun. Nemudoma je tudi sam priskočil na pomoč, poklical je reševalce in sledil njihovim navodilom.

Ker otrokova mati ne govori niti slovensko niti angleško, so se očividci in reševalci z njo težko sporazumevali. Ko so dojeli, da prihaja iz Ukrajine, je Kračun uporabil znanje ruskega jezika in tako pridobil podatek, da je otrok star osemnajst mesecev. Sama reševalna akcija je potekala brez večjih zapletov, napetost na brežini Drave pa je popustila v trenutku, ko je otrok zajokal. "Jokal je tudi ob prihodu reševalcev," si je ob srečnem koncu oddahnil Kračun. Reševalci so otroka in mater odpeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Maribor.

Z vprašanjem, kaj je šlo narobe, da je otroški voziček z otrokom vred pristal v Dravi, smo preverili na Policijski upravi Maribor. Tiskovna predstavnica uprave Anita Kovačič Čelofiga je razložila, da se je otrokova mati z vozičkom sprehajala ob Dravi. V trenutku, ko se je sklonila proti tlem, da bi pobrala nek predmet, se je voziček z otrokom vred odpljal po brežini v reko. "Ženski ni uspelo potegniti vozička iz vode, na njene klice na pomoč pa se je odzvalo več občanov. Dva sta skočila v reko in rešila otroka z vozičkom," je reševalno akcijo povzela tiskovna predstavnica policije in potrdila, da so otroka odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta