Velenje: V priporu trije mladi, ki so se pretepali, grozili, napadli so tudi policiste in redarje

M.R.
19.03.2021 14:48
Policisti so zaradi nasilništva, groženj, napada na uradno osebo in preprečitve uradnega dejanja prijeli tri mlade, doma z območja Velenja, za katere je preiskovalni sodnik odredil pripor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Gre za 20-letnika in dva 21-letnika, ki so jih policisti v preteklem mesecu večkrat obravnavali zaradi nasilja in poškodovanja stvari v Šaleku in Velenju.  

Trojica je osumljena več kaznivih dejanj nasilništva, groženj in napadov na uradno osebo. Na Policijski upravi Celje so zapisali, da je 21-letnik 18. februarja v nakupovalnem centru v Velenju napadel občana in ga hudo poškodoval. 9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko družbenih omrežij. V postopku so policisti 21-letniku zasegli nož.

13. marca so s palicami in nožem grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko, in napadli dva moška, ki sta poskušala napadeni ženski braniti pred njimi. Oba so z udarci s pestmi lažje poškodovali. Policisti so na kraju pri enemu nasilnežu našli prirejeno plastično kartico z bodalom. V postopku se je lastnik kartice policistu uprl in ga lažje poškodoval.

Zoper trojico so 19-krat ukrepali še zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih, 8-krat zaradi kršitev zakona o orožju ter trikrat zaradi zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V tem tednu so vse tri prijeli in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor. Policisti preiskavo nadaljujejo in bodo kazensko ovadbo po zbranih obvestilih dopolnili.

Oba 21-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru, zaradi kršitev zakona o orožju in zaradi kršitev zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. 20-letnik je bil v preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja. Kazensko so ga ovadili še zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, groženj, nasilništva ter napada na uradno osebo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta