(VIDEO) Planinec padel in se dlje časa kotalil po zasneženi podlagi, rešila sta ga čelada in nahrbtnik

A.L.
24.01.2020 16:21

"Kot kaže, mu je glavo pred težjimi poškodbami rešila čelada, poškodbe hrbta pa ublažil nahrbtnik. Na kraju je bil tudi policist gorske policijske enote, ki je razmere na terenu opisal kot zelo zahtevne in nevarne."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na območju Vrtače se je danes opoldan ponesrečil slovenski planinec. Okoliščine kažejo, da je padel z vrha ipsilon grape in se dlje časa kotalil najprej po zasneženi, potem pa še po kamniti podlagi. Imel je popolno alpinistično opremo. S helikopterjem slovenske vojske so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo.
{facebookpost}https://www.facebook.com/policijaKR/videos/3470488866354485/{/facebookpost}
"Kot kaže, mu je glavo pred težjimi poškodbami rešila čelada, poškodbe hrbta pa ublažil nahrbtnik. Na kraju je bil tudi policist gorske policijske enote, ki je razmere na terenu opisal kot zelo zahtevne in nevarne. Kjer je sneg, je ta večinoma zbit, podlaga pa ledena. Zato opozarjamo na veliko previdnost. Pazite nase," še sporočajo policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta