(VIDEO) Pred pristankom potniško kabino letala napolnil dim, med potniki zavladala panika

M.R.
06.08.2019 11:29

Letalo, ki je bilo na poti iz Londona v Valencio, so morali evakuirati takoj po pristanku, saj je potniški prostor napolnil bel dim. Ta se je pojavil približno 10 minut pred napovedanim pristankom, med potniki pa je zavladala velika panika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Potniška kabina polna dima
Gayle Fitzpatrick/Reuters

Gre za letalo družbe British Airways, ki je incident potrdila. Na letalu je bilo 175 potnikov in šest članov osebja. Tri potnike so odpeljali v bolnišnico, od koder so jih že včeraj odpustili v domačo oskrbo. 
En potnik je na Twitterju objavil tudi videoposnetek incidenta, ki kaže potniški prostor, napolnjen z dimom. Potnik je zapisal, da so letalo zapustili po toboganu, ki ga uporabijo ob izrednih evakuacijah. 
Potnikom naj bi pomagalo osebje, a omenjeni potnik je zapisal, da so bili nekateri prepuščeni samim sebi. "Bilo je zelo strašljivo, 10 minut pred pristankom smo se spustili zelo naglo, dim pa je napolnil kabino," je za špansko televizijo povedala Gayle Fitzpatrick iz Glasgowa. 
{twitter}https://twitter.com/cbsnewspath/status/1158530599977701381{/twitter}
Dodala je, da so si člani osebja nadeli kisikove maske, hkrati pa naj ne bi pomagali ljudem. To je sicer zanikala letalska družba, ki je sporočila, da je osebje pomagalo potnikom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta