(VIDEO) V tragični nesreči umrl 37-letnik, pojavili so se posnetki voznikov, ki niso ustvarili reševalnega pasu

A.L.
09.01.2024 10:10

"Žal smo morali poročati o prvi smrtni žrtvi slovenskih cest v letu 2024, žalostno pa je tudi, da smo ob tej tragediji videli ignoriranje pravil pravilnega razvrščanja ob zastoju," je na X zapisal Zavod Reševalni pas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V nedeljo popoldne se je na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 37-letni nemški državljan. Dogodek je še bolj tragičen, ker so se pojavili posnetki, ki kažejo na neodgovorno ravnanje posameznih voznikov.

"Žal smo morali poročati o prvi smrtni žrtvi slovenskih cest v letu 2024, žalostno pa je tudi, da smo ob tej tragediji videli ignoriranje pravil pravilnega razvrščanja ob zastoju," je na omrežju X zapisal Zavod Reševalni pas in na ta način obsodil ravnanje voznikov, ki ob zastoju znova niso ustvarili reševalnega pasu, ki bi reševalcem omogočil nemoten in čim hitrejši dostop do ponesrečencev.

Več kot dve uri po tragičnem trčenju, ki se je pripetilo nekaj po 15. uri, reševalni pas še vedno ni bil vzpostavljen. Kot so pojasnili v nedeljski objavi, so težave povzročali predvsem tuji vozniki, "praviloma italijanskih in švicarskih registrskih oznak".

Spomnimo, na primorski avtocesti se je v nedeljo popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 37-letni državljan Nemčije, ki je v vozilu potoval sam. V obe smeri med Logatcem in Uncem sta bila dalj časa zaprta prehitevalna pasova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta