Vinjeni 25-letnik brez izpita in čelade na motorju prevažal 22-letnico. Oba sta se v nesreči poškodovala

A.L.
29.06.2020 10:46

Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Sinoči okoli 21.45 se je v Ločkem vrhu na lokalni cesti Osek-Benedikt zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali. Takrat je 25-letni moški vozil neregistrirano motorno kolo (cross), na katerem je imel še 22-letno sopotnico. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometni znak in padel. Oba s sopotnico sta  se lahko telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.
Policisti so ugotovili, da voznik zraven tega,da je vozil neregistrirano, nezavarovano in tehnično neizpravno motorno kolo, tudi nima vozniškega dovoljenja, med vožnjo ni uporabljal predpisane zaščitne čelade, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel  v organizmu 0,94mg/l alkohola.
Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, za naštete prekrške pa mu bodo izdali plačilni nalog. Tega bodo izdali tudi sopotnici, saj tudi ona ni uporabljala predpisane zaščitne čelade.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta