Vozil brez vozniškega dovoljenja, tudi ko je z audija odpadlo kolo, potem pa peš pobegnil, verjetno pod vplivom mamil. Policija išče očividce

12.01.2021 17:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Andrej Petelinšek

Sinoči nekaj pred 22. uro so ljubljanski policisti na Šmartinski cesti v Ljubljani ustavljali voznika osebnega vozila znamke Audi A6 črne barve in koprskega registrskega območja.

Voznik ni ustavil na znake policije in je z vožnjo nadaljeval v smeri centra Ljubljane. Pri tem je na Šmartinski cesti povzročil prometno nesrečo. Trčil je v enega izmed objektov in ga poškodoval, večkrat pa je trčil tudi v prometno signalizacijo.

Med vožnjo je storil več cestoprometnih prekrškov in ogrožal druge udeležence v prometu, med drugim je vozil tudi po pločniku in ni upošteval rdeče luči na semaforju.

Kljub temu da je po trčenjih z audija odpadlo kolo, je vozil naprej, nato pa zapeljal na travnik, zaradi poškodb vozila pa vožnje ni mogel več nadaljevati. Voznik je s kraja peš pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili in prijeli.

Izkazalo se je, da imajo opravka s 35-letnikom iz okolice Ivančne Gorice, ki nima vozniškega dovoljenja. Začasno so mu odvzeli prostost. Neregistrirano vozilo so mu zasegli.

V postopku je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Zasežena mu je bila tudi manjša količina snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in prekrškov. Obenem pa pozivajo morebitne priče  oziroma druge udeležence v prometu, ki so bili zaradi vožnje Primorca ogroženi, da to sporočijo na 113 ali na Policijsko postajo Ljubljana Center, Trdinova ulica 10, na telefonsko številko 01 475 06 00, lahko se tudi oglasijo v tej policijski enoti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta