Voznik s skoraj tremi promili alkohola v krvi za volanom spal, iz avta s pomočjo policistov

A.L.
28.03.2019 09:43

"Take vrednosti niso pogoste, so pa vendarle več kot zgolj redke. V letošnjem letu je imelo 60 odstotkov vinjenih povzročiteljev prometnih nesreč na Gorenjskem več kot 1,11 promila alkohola," so sporočili policisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Bedek

Policisti so včeraj zvečer na območju Tržiča iz prometa izločili  voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal skoraj tri promile alkohola. Voznik je ne samo vozil nezanesljivo, iz avta v kontroli sploh ni mogel stopiti in je za volanom zaradi vinjenosti bolj kot ne spal. Iz vozila so ga zato spravili policisti in mu odredili pridržanje do streznitve. Zaradi hujšega prekrška bo obravnavan pred pristojnim okrajnim sodiščem.
"Take vrednosti niso pogoste, so pa vendarle več kot zgolj redke. V letošnjem letu je imelo 60 odstotkov vinjenih povzročiteljev prometnih nesreč na Gorenjskem več kot 1,11 promila alkohola. Povprečna stopnja alkohola pri povzročiteljih v letošnjem letu znaša 1,20 promila alkohola. Vozite le trezni," pa opozarjajo policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta